"PUSTITE NAS DA SANJAMO!" Moćna poruka Avramovića posle ČUDESNOG trijumfa Srbije: Želimo da obradujemo NAŠU ZEMLJU i našeg Borišu!
Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

kakve reči

"PUSTITE NAS DA SANJAMO!" Moćna poruka Avramovića posle ČUDESNOG trijumfa Srbije: Želimo da obradujemo NAŠU ZEMLJU i našeg Borišu!

Mundobasket -

Košarkaški reprezentativac Srbije Aleksa Avramović rekao je danas, posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, da njegova ekipa "nastavlja da sanja", a pobedu protiv Litvanije posvetio je povređenom saigraču Boriši Simaniću.

"Nije nas nijedne sekunde poremetio taj poraz od Italije, došao je u najboljem trenutku po nas. Dobar udarac o zemlju, dobro smo mućnuli glavama i odigrali dve najbolje utakmice otkako smo se okupili. Ova možda i bolja jer je Litvanija, po meni, među tri-četiri najbolje ekipe na ovom Svetskom prvenstvu", rekao je prvo Avramović za Sport klub posle pobede nad Litvanijom.

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su danas u Manili sjajnom igrom savladali selekciju Litvanije sa ubedljivih 87:68.

"Mi ostajemo da sanjamo. Pred nama su još dva koraka. Ušli smo u borbu za medalju. Želimo da obradujemo našu zemlju, želimo da obradujemo našeg Borišu (Simanića), svaka ova pobeda je za njega. Ponosan ;na ove momke i počastvovan što imam priliku da predstavljam ovu zemlju", rekao je Avramović.

Košarkaš Partizana je odigrao dobru utakmicu, "nervirao" je Litvance svojom odbranom, a ubacio je i osam poena.

"Radim svoj posao, sve ono što radim godinama. Meni, ne samo meni, svim momcima ovo mnogo znači. Ovo su trenuci za ceo život. Pustite nas da sanjamo. Mnogo sam srećan što sam u ovoj grupi ljudi", rekao je Avramović.

Dobru partiju upisao je i Filip Petrušev koji je meč završio sa 17 poena i šest skokova.

"Najteža je bila ta mentalna priprema jer smo znali da su oni jako disciplinovana ekipa, igraju možda i najjače fizički na ovom turniru. Kad smo se navikli na tu njihovu agresivnost, posle je bilo lako", rekao je Petrušev.

Najefikasniji u timu Srbije bio je kapiten Bogdan Bogdanović za kojeg je Nikola Jović imao samo reči hvale.

"Pokazao je da je najbolji ovde, pokazao je da jedan od najboljih igrača koji je nosio dres Srbije. Bio je spreman, tačno je znao šta želi od nas. Bio je pravi lider", rekao je Jović Kao i Avramović, i Petrušev i Jović su poslali poruke podrške Boriši Simaniću kojem je na hitnoj operaciji u Manili odstranjen bubreg.

Srbija će u petak u polufinalu Svetskog prvenstva igrati protiv pobednika duela Slovenija - Kanada.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track