DRUGARI IZ SREDNJE ŠKOLE JEDAN PROTIV DRUGOG: Petrušev i zvezda Kanade u bici za finale Mundobasketa!
Foto: Dennis Jerome Acosta / Zuma Press / Profimedia, EPA/Rolex dela Pena

mundobasket

DRUGARI IZ SREDNJE ŠKOLE JEDAN PROTIV DRUGOG: Petrušev i zvezda Kanade u bici za finale Mundobasketa!

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Kažu da su najbolja drugarstva ona iz srednje škole. Međutim, ponekad se i ona stavljaju u drugi plan. Tako će biti u petak kada za finale budu igrale Srbija i Kanada.

Filip Petrušev i bek Kanade Ar Džej Beret pohađali su zajedno srednju školu Montverde akadami na Floridi i nosili dres tamošnjeg košarkaškog tima.

Beret je bio lider ekipe i jedan od najperspektivnijih igrača svog godišta. Kasnije je to potvrdio u NCAA, a podatak da ga je kao trećeg pika na draftu uzeo Njujork, sve govori. Obojica su imali mnogo uspeha kao članovi mlađih reprezentativnih selekcija, Filip je dva puta bio juniorski šampion Evrope, a Ar Džej prvak sveta za igrače do 19 godina. I evo ih sada - jedan protiv drugog na najvećoj košarkaškoj sceni.

- Malo sam gledao meč Srbije i Litvaije, video sam da su igrali jako dobro. Jedan od mojih drugara iz srednje škole Petrušev je u tom timu. Biće zabavno igrati protiv njega - rekao je Beret nakon trijumfa nad Slovencima i dodao:

- Sve je sjajno sada, prvo ćemo malo da uživamo u pobedi, pa da se spremimo za sledeći meč i da pogledamo video snimke i da napravimo analizu. Svi mogu da vide da u ovom timu svako može da odigra dobro. Šej će uraditi svoje, ali je i Dort ranije imao dobre partije, Dilon takođe, svako može da ima sjajan meč.

Beret je posle Šeja Gildžesa Aleksandra najefikasniji igrač Kanade. Tako da će sigurno zadavati mnogo muke našima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track