DA LI BI 12 HEROJA SA MUNDOBASKETA TREBALO DA IGRAJU ZA SRBIJU U PARIZU? Ili želite da se na OI vrate Jokić, Micić, Kalinić…
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Dado Đilas, Starsport, Printscreen RTS 2

pitamo vas

DA LI BI 12 HEROJA SA MUNDOBASKETA TREBALO DA IGRAJU ZA SRBIJU U PARIZU? Ili želite da se na OI vrate Jokić, Micić, Kalinić…

Mundobasket -

Srbija je ostvarila jedan od najvećih uspeha u istoriji naše košarke osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

Verovatno će biti potrebno da prođe još vremena, kako bi postali svesni veličine ovog uspeha koji su ostvarili Svetislav Pešić i njegovi izabranici.

Mnogo je bilo polemika u javnosti i među ljubiteljima košarke prethodnih meseci zbog veliko broj otkaza koji su stigli na adresu Košarkaškog saveza Srbije. Tačnije, na adresu svakog čoveka koji voli košarku.

Mundobasket, Reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

To je sve povredilo. Međutim, potrebno je i razumeti većinu tih asova koji su rekli "ne". Prošlost ostavljamo iza nas, a gledamo ka budućnost.

Tu dolazimo takođe do podeljenih statova, ali želimo da čujemo glas Srbije. Pitamo vas: Da li na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine treba da vratimo Jokića, Micića, Kalinića i druge ili je tamo svoje mesto zaslužilo ovih 12 heroja?

Postoje svako argumenti i za i protiv, a konačna odluka biće naravno na selektoru Srbije. Svakako će on imati u vidu sve aspekte, a posebno reči koje su obeležile ove Mundobasket - svi za jednog, jedan za svi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track