"S JEDNE STRANE JE NEIZRECIV PONOS, A SA DRUGE TUGA" Novinar Kurira uživo iz Manile: Prisustvovali smo LUDILU na Filipinima
Predrag Gajić, Foto: Kurir Televizija, Dado Đilas

kurir tv

"S JEDNE STRANE JE NEIZRECIV PONOS, A SA DRUGE TUGA" Novinar Kurira uživo iz Manile: Prisustvovali smo LUDILU na Filipinima

Mundobasket -

Iza nas je paklena nedelja u kojoj smo navijali, plakali i radovali se. Sve u istom danu. Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija je pobedila Litvaniju u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, ali utakmica dana bila je ona u Manili.

Predrag Gajić
foto: Kurir tv

Finale Mundobasketa pripalo je Nemačkoj, ali naša reprezentacija predvođena selektorom Svetislavom Pešićem oduševila je naciju. Ona stara krilatica "srebro sija kao zlato" ovoga puta zaista je istinita - ništa se ne može zameriti srpskim orlovima.

Predrag Gajić
foto: Kurir tv

Reporter Kurira Predrag Gajić pratio je utakmicu uživo u Manili i ovo su njegovi utisci posle duela.

Dok je svet bio zauzet praćenjem Svetskog prvenstva u košarci, jedan od najuzbudljivijih trenutaka desio se u finalu ovog prestižnog takmičenja. Srbija se suočila sa izuzetno jakom nemačkom ekipom, ali uspeli su da ostave dubok utisak na svetu košarke, uprkos porazu.

- Jako dobra ekipa, mislim da su potvrdili da su najbolji tim na ovom svetskom prvenstvu, što je na kraju krajeva dokazala i ova utakmica - rekao je novinar Kurira Predrag Gajić nakon finalnog meča.

Predrag Gajić
foto: Kurir tv

Nemačka ekipa, koja je bila izuzetno dobro uigrana, odigrala je fantastično tokom celog turnira, iako je Srbija pokazala ogroman potencijal.

- Jako teško je igrati protiv njih jer imaju igrače na više pozicija koji su zaista sposobni da pokriju više protivničkih igrača, dobro preuzimaju, imaju dobre šutere, sjajnog plejmakera, mnogo dugo igraju zajedno - dodao je Gajić, opisujući nemačku ekipu.

Iako je Srbija bila blizu osvajanja zlatne medalje, na kraju su morali da se zadovolje srebrom.

- Nažalost, mi smo imali neku šansu, bili smo jako blizu i nismo uspeli na kraju. Oseća se veliki ponos od naših igrača, s druge strane jedna doza tuge, verovatno ste videli da veliki broj naših momaka je plakao posle tog susreta i svesni su kako je to bila šansa - istakao je Gajić.

Ovaj turnir nije samo donosio sportski trijumf, već je imao i dublje značenje za srpsku košarku.

- Ovo znači mnogo, najpre zbog mladih igrača, zbog dece koja će sigurno da se ugledaju na neke od ovih momaka - rekao je Gajić.

05:15

PREDRAG GAJIĆ O SPORTSKIM DOSTIGNUĆIMA SRBIJE U KOŠARCI

Posebno je istakao entuzijazam mladih igrača na terenu, a deca su okupljena na košarkaškim terenima u Srbiji pokazala svoju ogromnu strast prema ovom sportu.

- To je pre svega jedna velika stvar za našu košarku - naglasio je Gajić.

Iako su mnogi bili skeptični pre početka takmičenja, Srbija je uspela da se izbori za svoje mesto u finalu, dokazujući da su još uvek zemlja koja iznedruje vrhunske košarkaše.

Na kraju razgovora, Gajić je podelio utiske o srpskim navijačima u Manili.

- Bilo ih je nekoliko stotina, prizor je bio "ludilo". Naši su puštali glasnu muziku, pevali su, skandirali, pa su napravili povorku koja je išla nekoliko stotina metara od tog kafića do hale - opisao je Gajić.

Ovaj turnir možda jeste završen, ali ostavlja neizbrisiv trag u srcima svih koji su ga pratili. Srbija je ponosna na svoje igrače i spremna je da nastavi izgradnju svog ugleda kao jedna od vodećih košarkaških sila na svetu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:27

Doktor Radovanović o Simaniću i Dobriću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track