"SRBIJA JE NAVIKLA NA ZLATNE MEDALJE I DA BUDE NAJBOLJA!" Kešelj o uspehu naših košarkaša: Ovo je uspeh za svako poštovanje
Foto: Dado Đilas, Kurir televizija

KURIR TV

"SRBIJA JE NAVIKLA NA ZLATNE MEDALJE I DA BUDE NAJBOLJA!" Kešelj o uspehu naših košarkaša: Ovo je uspeh za svako poštovanje

Mundobasket -

Iza nas je paklena nedelja u kojoj smo navijali, plakali i radovali se. Sve u istom danu.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija je pobedila Litvaniju u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, ali utakmica dana bila je ona u Manili.

Finale Mundobasketa pripalo je Nemačkoj, ali naša reprezentacija predvođena selektorom Svetislavom pešićem oduševila je naciju. Ona stara krilatica "srebro sija kao zlato" ovoga puta zaista je istinita, jer ništa ne možemo zameriri srskim orlovima. Međutim, imali smo i dosta onih komentara "mogli smo i zlato".

Mundobasket, Reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine i bivšim košarkaškaš reprezentativac, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je prkomentarisao ovakve komentare naših navijača.

- Ima malo do našeg mentaliteta. Želimo uvek da budemo najbolji u svemu, a malo je i do toga što je naša košarkaška reprezentacija u godinama koje su iza nas navikla naš narod na zlatne medalje odnosno na najsjajnije odličje. Ali u prethodnim godinama smo imali jedan mali post u osvajanju medalja. Na prošle Olimpijske igre se nismo ni kvalifikovali. Mislim da ljudi treba da budu svesni koliko je teško bilo kvalifikovati se na Olimpijske igre. Dve najbolje evropske zemlje su bile kvalifikovane - rekao je Kešelj i dodao:

01:27

SRBIJA JE NAVIKLA NA ZLATNE MEDALJE I DA BUDEMO NAJBOLJI! Kešelj o uspehu naših košarkaša: Ovo je uspeh za svako poštovanje

- Mi smo na tom putu imali jednu fantastičnu Litvaniju koja je pre toga pobedila Ameriku. Nakon toga smo imali Kanadu koja je maltene ekvivalent američkoj ekipi. Tako da plasman u finale, plasman na Olimpijske igre i povrh toga srebrna medalja, mislim da je uspeh vredan svakog poštovanja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track