Odbojkaši u Tokiju na popravnom za Olimpijadu

Odbojkaši u Tokiju na popravnom za Olimpijadu

Ostali sportovi -
Ako ne uspeju u Sofiji, srpski odbojkaši le imati novu šansu u Tokiju, gde će im protivnici biti Japan, Iran, Kina, Južna Koreja i Australija

BEOGRAD - Odbojkaši Srbije, ukoliko se ne kvalifikuju za Olimpijske igre na turniru u Sofiji, imaće novu šansu na takmičenju u Tokiju, gde će im protivnici biti Japan, Iran, Kina, Južna Koreja i Australija.

Pored pomenutih selekcija, potencijalni rivali četi Igora Kolakovića mogli bi da budu Portoriko i Egipat, što će zavisiti od ishoda kontinentalnih kvalifikacionih turnira u severnoj i srednjoj Americi.

Turnir u Tokiju igraće se od 1. do 10. juna. Prethodno, odbojkaše Srbije od 8. do 13. maja očekuje prvi kvalifikacioni turnir u Sofiji.

Interkontinentalni turnir u Tokiju u isto vreme je i azijski turnir kvalifikacija za Igre u Londonu. To znači da će plasman na OI, pored pobednika turnira, izboriti i najboljeplasirana selekcija iz Azije.

Ukoliko na turniru pobedi reprezentacija iz Azije, plasman na OI će izboriti još jedna, najboljeplasirana selekcija iz Azije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track