Tim Srbije kreće put Bakua na prve Evropske igre
Foto: OKS

Svečanost u Olimpijskom komitetu Srbije

Tim Srbije kreće put Bakua na prve Evropske igre

Ostali sportovi -
Ove Igre značajne su i zato što će u čak 12 sportova pružiti mogućnost sportistima da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Riju, rekao je potpredsednik OKS Žarko Paspalj
1 / 4 Foto: OKS

Povodom učešća Tima Srbije na prvim Evropskim igrama koje će se od 12. do 28. juna održati u prestonici Azerbejdžana, Bakuu, Olimpijski komitet Srbije organizovao je konferenciju za medije.

Žarko Paspalj, potpredsednik OKS iskoristio je priliku da se još jednom zahvali generalnom sponzoru Maxi supermarketu na podršci najboljim sportistima Srbije.

"Ovde smo da podržimo naše najbolje sportiste koji će predstavljati Srbiju na Evopskim igrama u Bakuu. Posle Panameričkih, Azijskih, Afričkih i Igara Komonvelta konačno je i Evropa dobila svoje multisportsko takmičenje, a naši sportisti priliku da se bore za medalje i titulu šampiona na prvim ikada Evropskim igrama. Pored toga ove Igre značajne su i zato što će u čak 12 sportova pružiti mogućnost sportistima da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Riju ili prikupe vredne bodove na olimpijskim rang listama. Siguran sam da ćemo po završetku takmičenja imati razloga da se još jednom okupimo da proslavimo brojne medalje."

Žarko Paspalj, OKS, Baku, Foto: OKS
Žarko Paspalj, OKS, Baku, Foto: OKS

Tijana Bogdanović, osvajačica bronzane medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u tekvondou, nada se medalji koji bi bili značajni za plasman na OI u Riju.

"Nadam se da ću uspeti da osvojim medalju na Evropskim igrama zato što bi mi ti bodovi mnogo značili za kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju".

Tijanin trener Dragan Jović izneo je očekivanja od tekvondista Srbije: "U ime tekvondoa mogu da kažem da nam je mnogo drago što je uspostavljeno ovo takmičenje jer ćemo sada kao i takmičari sa drugih kontinenata imati još jedno takmičenje na kojem možemo da skupljamo velike bodove. Mi ćemo imati šest predstavnika u Bakuu koji su se direktno kvalifikovali. Svi su iskusni, dobri borci i nadamo se nekolicini medalja."

Arsović, Novaković, Bogdanović, Foto: OKS
Arsović, Novaković, Bogdanović, Foto: OKS

Osvajačica prve kvote za Tim Srbije za Olimpijske igre Andrea Arsović nada se novim kvotama u streljaštvu: "Moja očekivanja su velika, daću sve od sebe i dobro se pripremiti u predstojećem periodu. Strelci ove godine ostvaruju dobre rezultate. Za sada imamo osam kvota za Rio, a nadam se da će ih posle Bakua biti još više."

Andrein trener Dragan Donević očekuje da će strelci već po navici obradovati Srbiju novim medaljama: "Mogu da obećam da strelci neće razočarati, naročito jer je nama ovo kvota takmičenje. Osvajači zlatnih medalja stiču kvote za Olimpijske Igre u Riju. Idemo u najjačem sastavu i nadam se da ćemo vas obradovati dobrim rezultatima."

Kajakaš Marko Novaković veruje da sport u Srbiji ide uzlaznom putanjom i očekuje dobre rezultate u Timu Srbije:

"Drago mi je što sam deo Tima Srbije i što imam priliku da se borim pod zastavom Srbije na ovako velikom takmičenju prvom u istoriji. Nadam se da će kajak postići dobre rezultate i da će, ne samo kajakaši, već i drugi sportisti na pravi način braniti boje naše zemlje."

Markov trener Uroš Pavlović najavio je da će kajakaši Srbije putovati u Baku u najjačem sastavu:

"Kajak ide u najjačem sastavu i muškom i ženskom. Cele sezone imamo jako dobre rezultate tako da se nadamo odličjima i u Bakuu. To za nas nije kvalifikaciono takmičenje za Rio, ali je odličan ispit pred Svetsko prvenstvo u Milanu koje jeste."

Džon Kiricis, generalni direktor Delez Srbija poželeo je sportistima tima Srbije puno sreće na prvim Evropskim igrama:

„Mi u Maxi supermarketima nudimo našim kupcima najbolju hranu koja je osnova za zdrav način života, a uz to nastojimo da ih motivišemo da budu fizički aktivni. Ovi sportisti su istinski primer da pravi izbor i uloženi trud uvek daju rezultate. Iz tog razloga mi smo ponosni što smo podrška najboljim sportistima Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije. Želim vam puno sreće i puno medalja u Bakuu."

Šef Misije OKS Damir Štajner podelio je sa novinarima informacije vezane za sastav Tima Srbije za Baku, detalje o planu puta, najvažnije informacije vezane za samo takmičenje, kao i očekivanja od samih Evropskih igara i nastupa sportista Srbije u Bakuu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track