KENGURI PALI U PIONIRU: Odbojkaši Srbije ubedljivo pobedili Australiju
Foto: Fivb.org

Lako i sigurno

KENGURI PALI U PIONIRU: Odbojkaši Srbije ubedljivo pobedili Australiju

Ostali sportovi -
Odbojkaši Srbije su ovim trijumfom došli nadomak plasmana na fajnal-siks u Riju, dok su Australiji preostale samo teoretske šanse da izbori plasman na završnicu turnira

BEOGRAD - Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju u beogradskoj Hali Pionir sa 3:0, u setovima 25:23, 25:20, 25:20 u drugoj utakmici četvrtog vikenda Prve divizije Grupe A Svetske lige.Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Uroš Kovačević sa 14 poena, dva manje zabeležio je Saša Starović, a 11 je dodao Marko Ivović.Reprezentaciju Australije predvodio je Pol Senderson sa 13 poena, a 12 je dodao Aleksanderson Linkoln-Vilijams. Odbojkaši Srbije su ovim trijumfom došli nadomak plasmana na fajnal-siks u Riju, dok su Australiji preostale samo teoretske šanse da izbori plasman na završnicu turnira. Domaća selekcija je prvi set dobila posle 26 minuta igre. Australija je na prvi tehnički tajm-aut u tom periodu otišla s prednošću od 8:7. Međutim, izabranici Nikole Grbića su od tog trenutka zaigrali znatno bolje, napravili seriju od 4:0 i na drugu pauzu otišli sa rezultatom 16:12. Australija je dobrom igrom u odbrani i u napadu stigla do izjednačenja (19:19), a potom i preokreta (21:22), ali je onda sa dva vezana poena Marka Ivovića domaća selekcija vratila prednost, a potom i set privela kraju u svoju korist.Srbija je u drugom setu od samog početka nametnula svoj ritam. Selektor Grbić je umesto prvog tehničara Nikole Jovovića uveo kapitena Partizana Ivana Kostića, koji je na ovom meču debitovao u Svetskoj ligi.

Upravo je Kostić dobrim razigravanjima podigao nivo igre reprezentacije Srbije, koja je, kako je set odmicao, polako gradila prednost i na kraju posle samo 19 minuta u tom periodu stigla do prednosti od 2:0 u setovima.

Kao i drugi set, i treći je lako pripao srpskim odbojkašima. Ponovo je tim Nikole Grbića bio znatno bolji od rivala i nijednog trenutka nije bilo rezultatske neizvesnosti, te je tako Srbija upisala četvrtu pobedu, a selekcija Australije sedmi poraz.Utakmica u Hali "Pionir" odigrana je pred oko 4.000 gledalaca.Izabranici Nikole Grbića će narednog vikenda dočekati Italiju. Srbija posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi A sa 14 bodova, jednim manje od Brazila, a jednim više od Italije, ekipa koje će se sutra sastati u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track