PREZADOVOLJNE REZULTATIMA: Tijana i Milica donele u Beograd medalje sa EI
Foto: Oks.org.rs

Stigla srebra u Beograd

PREZADOVOLJNE REZULTATIMA: Tijana i Milica donele u Beograd medalje sa EI

Ostali sportovi -
"Jako mi je drago što su tekvondisti doneli dve medalje Srbiji. Hvala svima iz Olimpijskog komiteta Srbije i onima koji su nas bodrili na takmičenju. Zaista sam prezadovoljna rezultatima", rekla je Bogdanovićeva

BEOGRAD - Srpske takmičarke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice srebrnih medalja na prvim Evropskim igrama u Bakuu, poručile su zadovoljne zbog rezultata i da će im on biti dodatan podstrek u budućnosti. One su večeras doputovale iz Azerbejdžžana u Beograd, a tim povodom upriličen je doček na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

"Jako mi je drago što su tekvondisti doneli dve medalje Srbiji. Hvala svima iz Olimpijskog komiteta Srbije i onima koji su nas bodrili na takmičenju. Zaista sam prezadovoljna rezultatima", rekla je Bogdanovićeva na konferenciji za medije. Olimpijska šampionka Milica Mandić istakla je da zadovoljna rezultatima u Bakuu.

"Tijana mi je dala vetar u leđa i ona je za nas zaista zlatna. Zadovoljna sam turnirom, došlo je 16 najboljih devojaka u Evropi, trenutni svetski, evropski i olimpijski šampioni. Imala sam sjajnu podršku sa klupe, tribina i ljudi iz cele Srbije koji su pratili takmičenje", navela je Madić.

Selektor Dragan Jović izjavio je da je srećan ostvarenim na Evropskim igrama. "Milica i Tijana su osvojile medalje, ali se ceo tim istakao na takmičenju. Pokazali smo dobru energiju i nadam se da ćemo imati nekoliko kvalifikovanih takmičara za Rio. Zahvaljujem se svim sportistima, trenerima i ljudima iz OKS koji su nas bodrili i navijali za nas svakodnevno". U ime Olimpijskog komiteta Srbije obratio se član Izvršnog odbora OKS Zoran Ćendić, istakavši da mu je drago što je dočekao srpske tekvondistkinje.

"Zadovoljstvo mi je da u ime OKS imam priliku da dočekam naše šampionke. Milica i Tijana su još jednom dokazale svetsku klasu i ja verujem da će tek u Riju zablistati punim sjajem. Tim Srbije do sada je osvojio 10 medalja na Evropskim igrama, a vaterpolisti su ulaskom u finale obezbedili i jedanaestu, nadamo se najsjajniju. U nekim sportovima takmičenje tek počinje i čvrsto verujem da će do kraja Igara biti još povoda za slavlje", zaključio je Ćendić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track