MINISTAR UDOVIČIĆ NAJAVIO: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra, isplata u roku od nedelju dana
Foto: Nemanja Pančić

Država nagrađuje Delfine

MINISTAR UDOVIČIĆ NAJAVIO: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra, isplata u roku od nedelju dana

Ostali sportovi -
Vanja Udovičić poručio da ova vlast čini sve da sportisti i nacionalni savezi budu ispraćeni za svoje uspehe

Ministar sporta i omladine u Vladi Srbije Vanja Udovičić rekao je, gostujući u Dnevniku na RTS, da će svaki vaterpolista osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kazanju dobiti 30.000 evra.

I ne samo to, nagrade će izabranicima Dejana Savića biti isplaćene u roku od nedelju dana.

"Ja sam bio igrač, kapiten ovim momcima i mogu da vam kažem da se meni svojevremeno dugovalo godinu i osam meseci. Sada to nije tako. Neću da pričam o bivšim vlastima, ali ova vlast zaista čini sve da sportisti i nacionalni savezi budu ispraćeni za svoje uspehe", rekao je Udovičić.

Ministar je podsetio da će posle Evropskog prvenstva u Beogradu, koje će se održati u januaru 2016, srpskom vaterpolu ostati bazen.

"Imali smo u vaterpolu dva velika događaja pre ovoga, pa posle njih nije ostalo ništa. Sada ćemo imati bazen, koji će posle EP u Areni biti premešten u Vrnjačku Banju gde će naši vaterpolisti imati svoj trening-centar".

Upitan da li posle ovakvih uspeha, ponovo ima želju da skoči u bazen, odgovorio je:

"Ne, imam želju da se borim protiv svih tih negativnih komentara, koji me jako ljute da su političari tu da se slikaju. Ova vlada radi i pomaže sportistima. Ne može vlada da rešava problem svakog kluba. Mi ćemo da ispitamo kako se radilo u svakom klubu, kako su nastali toliki dugovi"...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track