TERZIĆ PECNUO PARTIZAN: Zvezda bi prošle godine pobedila Ludogorec i ušla u Ligu šampiona
Foto: Fonet

Krive mu prethodne uprave

TERZIĆ PECNUO PARTIZAN: Zvezda bi prošle godine pobedila Ludogorec i ušla u Ligu šampiona

Fudbal -
Generalni direktor crveno-belih u ostavci podsetio u kom stanju je zatekao klub, a kako klub sada izgleda

Generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić, član Upravnog odbora Božidar Cerović i predstavnik Sekcije veterana Ratomir Dujković gostovali su večeras u emisiji "Oko" na RTS.

Tema je bila aktuelna situacija u FK Crvena zvezda.

Terzić se vratio na prošlu godinu kada je seo u fotelju u Ljutice Bogdana 1.

"Kada sam ušao u klub zatekao sam račun u blokad, 250 menica koje su čekale na naplatu, izvršne presude UEFA i FIFA od nekoliko miliona evra... Izgledalo je da Zvezdi preti bankrot. Možda je naša greška što smo o tome pričali stidljivo. Razmišljali smo i o odlasku u treću ligu, kao što se to desilo Rendžersu. Tada niko nije pričao o tituli, ali nekako po inerciji, ti problemi su stavljeni pod tepih'', počeo je Terzić.

On je ponovio više puta izrečeno poslednjih dana posle podnošenja ostavke.

'U poslednjih 20 dana se desilo nešto na šta stvarno nemam odgovor. Prošle godine smo pričali o bankrotu i odlasku u treću ligu, a sad se priča kako Zvezda loše igra'', dodao je Terzić, ne pominjući da je i sam na nedavnoj Skupštini poručio da će Zvezda ove sezone osvojiti titulu.

''Imamo jasan akcioni plan kako da dug spustimo na manje od 30 miliona evra. Zvezda danas ima samo bod manje od Partizana, jedina je neporažena ekipa u Superligi. Imamo odličnog trenera Božovića. I onda navijači kažu 'Uprava napolje'...'', nastavio je Terzić.

Na kraju, izneo je zanimljivu pretpostavku gde bi Zvezda danas bila da je prošle godine mogla da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno da nije bilo suspenzije UEFA. Tada je njeno mesto zauzeo Partizan, koji je u kvalifikacijama za Ligu šampiona zaustavljen od Ludogoreca, ali je zatim uspeo da se plasira u Ligu Evrope.

Ujedno, optužio je prethodnike u upravi kluba da su krivi za loše stanje.

''Nedobijanje licence za učešće u UEFA takmičenju je samo vrh ledenog brega lošeg rukovođenja klubom deset godina unazad. Nije UEFA oduzela licencu Zvezdi zbog nepoštovanja finansijskog fer-plej, kako se to kaže, već zato što je bila dužna 14 miliona evra bivšim igračima, klubovima... Sigurno da je mnogo izgubljeno, pogotovo imajući u vidu činjenice da je umesto Crvene zvezde u kvalifikacije otišao Partizan i da bismo imali mnogo sreće na žrebu i naišli na Ludogorec, od koga je Partizan izgubio, a ovaj tim Zvezde bi na prepunoj Marakani imao velike šanse da uđe u Ligu šampiona. A znamo vrlo dobro da ulazak u Ligu šampiona donosi minimalni prihod od 14 miliona evra. To bi bila finansijska injekcija koja bi dala snažan vetar u leđa", zaključio je Zvezdan Terzić.

Terzić je zaboravio da bi crveno-beli na putu ka Ligi šampiona morali da igraju i jednu utakmicu u Bugarskoj, kao i da je to bilo tek treće kolo kvalifikacija, te da bi Zvezda morala da odigra još jedan dvomeč pre plasmana u elitno takmičenje.

http://www.youtube.com/watch?v=MHDdMKsH4T8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track