SUROVA REALNOST: Besparica tera Srbe iz Evrope!

Naši klubovi u velikim finansijskim problemima

SUROVA REALNOST: Besparica tera Srbe iz Evrope!

Ostali sportovi -
Košarkaši Partizana i Metalca odustali od Evrokupa, košarkašice Partizana bez ekipe, vaterpolisti Zvezde otkazali učešće u Ligi šampiona

Sportski klubovi u Srbiji su u velikim problemima zbog finansija, pa će zbog toga mnogi od njih odustati od takmičenja u Evropi.Košarkaši Partizana i valjevskog Metalca odustali su od takmičenja u ULEB kupu, vaterpolisti Crvene zvezde od Lige šampiona, dok su košarkašice crno-belih čak istupile iz Regionalne lige. Probleme imaju i odbojkaški klubovi, ali i fudbalski, posebno manji poput Čukaričkog i Vojvodine, koji su u kvalifikacijama za Ligu Evrope napravili veći trošak od profita.

A pre samo dve godine bili su prvaci Evrope... Vaterpolisti Zvezde
A pre samo dve godine bili su prvaci Evrope... Vaterpolisti Zvezde

Zakon o privatizaciji mogao bi da bude spas, ali on se prolongira već nekoliko godina i pitanje je kada će biti donesen.Košarkaški klub Partizan je još krajem juna javno objavio da neće igrati u Evrokupu jer imaju ozbiljne finansijske probleme. Ženski klub crno-belih je na redovnoj skupštini doneo odluku da u sezoni 2015/2016. ne učestvuje ni u jednom takmičenju sa seniorskom ekipom. Zanimljivo je da se ženska sekcija KK Crvena zvezda već duži niz godina sa mladim igračicama takmiči samo u Srbiji zbog problema sa novcem, dok je višestruki prvak države Hemofarm ugašen 2012. godine.

Smanjuju troškoveVATERPOLISTI ZVEZDE U PROBLEMUPredsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić dve godine pokušava da finansijski stabilizuje klub.- Zajedno sa Partizanom i VSS uputili smo dramatičan apel nadležnim organima, ali je situacija ostala nepormenjena. Na osnovu reprograma Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ dugujemo još oko 4,5 miliona dinara - rekao je Viktor Jelenić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track