BLOG UŽIVO Murinjo besan: Prvo poluvreme je bilo za minus jedan
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Murinjo besan: Prvo poluvreme je bilo za minus jedan

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Revanš odbojkaša FrancuzimaMuška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na turniru “4 nacije” u Ludvigsburgu, u okviru priprema za EP 2015.Srbija pre poslednjeg kola zauzima prvo mesto na tabeli sa četiri boda, jednim više od nemačke.Naša selekcija je u MHP Areni, u 2. kolu, savladala Francusku sa 3:1, po setovima 23:25, 25:19, 25:23 i 25:23, posle minuta igre.Izabranici selektora Nikole Grbića dobili su Francusku posle četiri seta, u meču u kome su propustili šansu da povedu već u prvom setu. U nastavku, seniori Srbije su bili bolji u završnicama trećeg i četvrtog seta, dok je drugi set pripao Srbiji nakon mnogo bolje igre tokom čitavog seta. Tako su se Srbi revanširali 'Galskim petlovima' za poraz u finalu Svetske lige od pre nekoliko meseci.Srbija će u nedelju u poslednjem, 3. kolu, od 17.00 časova igrati protiv Nemačke.

23:35 - Pobede Viljareala i SeviljeFudbaleri Viljareala i Sevilje zabeležili su pobede u utakmicama 6. kola španske Primere. Viljareal je na domaćem terenu slavio protiv madridskog Atletika rezultatom 1:0, pa je preuzeo vođstvo na tabeli, a Sevilja je, takođe kod kuće, u uzbudljivom susretu osvojila bodove protiv Rajo Valjekana (3:2). Na čelu Primere Viljareal beži Barseloni jedan bod, a ima dva više od trećeplasiranog Real Madrida. Viljareal - Atletiko Madrid 1:0 (Baptistao 14) Sevilja - Rajo Valjekano 3:2 (Gameiro 23, N'Zonzi 45+1, Konopljanka 86 - Bebe 51, Gvera 68) Real Madrid - Malaga 0:0 Barselona - Las Palmas 2:1 (Suarez 25, 54 - Vijera 88) Od 22.05 sati igraju Eibar i Selta. Odigrano u petak: Valensija - Granada 1:0. U preostalim mečevima sutra se sastaju Sporting Hihon - Betis, Deportivo - Espanjol, Hetafe - Levante i Sosijedad - Atletik Bilbao. Tabela: Viljareal 16 bodova, Barselona 15, Real Madrid 14, Selta 13, Atletiko Madrid 12, Valensija i Espanjol po 9, Deportivo i Eibar po 8, itd.

23:10 - Enrike: Povreda Mesija neće uticati na stil igreTrener Barselone Luis Enrike rekao je da odsustvo najboljeg fudbalera ekipe Lionela Mesija neće uticati na stil igre, ali je rekao da ostatak ekipe treba da podigne nivo igre. "Činjenica da je Mesi povređen ne znači da ćemo promeniti stil igre. Uvek je teško kada se igrač povredi, a svi znamo koliko Mesi znači ovoj ekipi. On je rešio mnogo utakmica, ali sada ostatak tima treba da podigne nivo igre", rekao je Enrike. Barselona je pobedila Las Palmas sa 2:1, a Mesi se povredio u trećem minutu meča i procenjeno je da će pauzirati do dva meseca. Novinari su pitali trenera da li će se igrač oporaviti do "klasika" protiv Real Madrida 21. novembra. "Ne razmišljamo još o tome, koncentrisani smo na sledeću utakmicu protiv Bajer Leverkuzena" u Ligi šampiona, rekao je Enrike.22:50 - Murinjo besan: Prvo poluvreme je bilo za minus jedanTrener Čelsija Žoze Murinjo bio je jako ljut na svoje fudbalere posle današnje utakmice sa Njukaslom, rekavši da su u prvom poluvremenu zaslužili negativnu ocenu. "Ocena za prvo poluvreme od nula do 10 je minus jedan. Bilo je toliko loše", rekao je Murinjo. Njukasl je danas vodio 2:0, ali je Čelsi uspeo da izjednači na 2:2. "Drugo poluvreme je bilo vrlo dobro. Vrlo sam zadovoljan drugim poluvremenom, a stvarno razočaran prvim. A moram i da probam da razumem kako to da jedan tim može da igra tako loše u jednom i tako dobro u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo bili loši u svakom aspektu igre. Loši individualni nastupi. Teško je da jedan takav tim bude dobar i takmičarski", rekao je Murinjo.22:20 - Terzić i odbojkašice zadovoljni posle prve utakmice na EPSelektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić bio je zadovoljan igrom svoje ekipe u pobedi nad Nemačkom na početku Evropskog prvenstva, a i on i odbojkašice su se složile da je pobeda najvažnija. "Očekivano teška utakmica. Nemice su danas mnogo rizikovale... Možemo da budemo zadovoljni mirnoćom koju smo danas imali, bez obzira na trenutni rezultat. Na celoj utakmici nam je pao jedan as, prijem je bio dobar, u svim ostalim elementima smo dominirali... Dobar početak, mnogo će nam značiti za nastavak takmičenja. Sutra još teža utakmica, protiv Češke, koja ima dobru ekipu, možda i bolju od Nemačke, tako da možda možemo da očekujemo i veću borbu nego što je to bilo danas", rekao je Terzić.

21:50 - Pelegrini: Ofsajdi i odbrana razlog porazaMenadžer Mančester sitija Manel Pelegrini rekao je da sudije snose jedan deo krivice zbog poraza njegove ekipe od Totenhema 4:1. On je istakao da su razlog poraza dva pogotka londonske ekipe iz ofsajda, kao i loša igra u odbrani njegovog tima. "Kada izgubite 4:1 lako je okriviti sudije. Čist ofsajd za njihovo izjednačenje bio je posao linijskog sudije, oni su postigli dva pogotka iz čistog ofsajda. Jedan deo poraza je zbog odluka sudija, a drugi je zbog naših grešaka u odbrani“, rekao je Pelegrini i dodao: "Mislim da smo igrali dobro u prvom poluvremenu, stvorili dosta prilika, a Totenhem je imao samo jedan šut u okvir gola pre nego što su prvi put zatresli mrežu. Bilo je teško vratiti se kada su poveli sa 3:1. Na kraju krajeva oni su igrali dobro, a mi veoma loše".21:15 - Javor izvukao bod u Surdulici, zadržao drugo mestoFudbaleri ivanjičkog Javora odigrali su večeras 1:1 protiv Radnika u Surdulici i tako zadržala drugo mesto tabele posle 11 kola Super lige. Ovaj meč imao je istorijski značaj, jer je utakmicu prvi put u Surdulici odigrana pod reflektorima. Radnik je poveo golom Samjuela Ovusua u 14. minutu, a Javor je izjednačio preko Husnidina Gafurova u 56. Javor sada ima 21 bod, osam manje od Zvezde, koja je ranije danas pobedila Novi Pazar sa 2:0. Branilac titule Partizan ima 17 i sutra igra protiv Voždovca.20:45 - Prvi dan Srbija opena doneo tri medalje džudistima iz SrbijeDžudisti iz Srbije osvojili su prvog dana takmičenja tri medalje na 5. Evropskom kupu Srbija open, koji je danas otvoren u Beogradu. Marko Vukićević odbranio je zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, a u istoj kategoriji Ilija Ciganović je osvojio bronzu. Iznenađenje je napravila 15-godišnja Marica Perišić, koja je u seniorskoj kategoriji osvojila bronzu u kategoriji do 52 kilograma. Vukićević je na putu do zlatne medalje pobedio Francuza Robina Korada, Bugarina Hristijana Hristozova, Iliju Ciganovića i u finalu Slovenca Roka Plešnika. Ciganović je osvojio medalju posle tri godine. Marici Perišić ovo je bilo prvo seniorsko takmičenje na evropskom nivou. Ona je tako nastavila tradiciju svoje majke, trofejne srpske džudistkinje Radmile Perišić.

20:20 - Van Gal: Ja sam srećan trenerMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je on srećan trener jer se njegove ekipa nalazi na čelu tabele Premijer lige. Crveni đavoli preuzeli su lidersku poziciju pobedom nad Sanderlendom 3:0 i zahvaljujući porazu Sitija od Totenhema 4:1, pa sada imaju bod više od gradskog rivala. "Prošle godine u ovo vreme mislim da smo bili na 13. mestu na tabeli, tako da sam ja srećan trener. Protivnik je trošio previše vremena, a sudija nije regaovao, tako da je Sanderlend tako sam sebe kaznio", rekao je Van Gal.19:55 - Levandovski postigao 100 golova u BLFudbaler Bajerna Robert Levandovski postigao je 100. gol u Bundesligi na 168 mečeva. On je jubilarni pogodak postigao na meču sa Majncom koji je njegova ekipa dobila sa 2:0. Poljak je za manje od nedelju dana postigao sedam golova. Napadač je oduševio fudbalski svet u utorak pošto je protiv Volfsburga postigao pet golova u razmaku od samo devet minuta, a u subotu je sa dva gola pomogao ekipi da zadrži perfektan učinak u šampionatu Nemačke. Levandovski je u Bundesligi od 2010. godine, prvo je sa uspehom igrao za Borusiju Dortmund, a četiri godine kasnije prešao je u redove Bavaraca.19:30 - Udovičić otvorio Evropski seniorski džudo kupMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da Evropski seniorski džudo kup Srbija open predstavlja sjajnu priliku da domaći takmičari sakupe bodove za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. On je u beogradskom Sportskom centru Šumice otvorio peto po redu takmičenje, koje organuzuju Džudo savez Srbije i Džudo klub Crvena zvezda. "Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim, sada već tradicionalni, Evropski džudo kup. Drago mi je što je prepoznat značaj ovog sportskog događaja koji se održava petu godinu zaredom u našem glavnom gradu. Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da u Srbiji okupimo elitu olimpijskog borilačkog sporta", izjavio je Udovičić. Kako je naglasio, ovo takmičenje je velika stvar za džudo u Srbiji, s obzirom na to da će ljubitelji atraktivnog sporta narednih dana u Beogradu gledati borbe 270 džudista i džudistkinja iz čak 27 država.

19:10 - Mesi pokidao ligamente kolenaNajbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi pokidao je ligamente levog kolena tokom utakmice sa Las Palmasom u prvenstvu Španije, a njegov klub je posle pregleda objavio da će igrač pauzirati "sedam do osam nedelja". Mesi se srušio nakon sudara sa štoperom Las Palmasa Pedrom Bigasom u trećem minutu utakmice. On se previjao na zemlji pred protivničkim golom pre nego što je meč zaustavljen. Mesi se vratio u igru nakon lekarske intervencije, da bi dva minuta kasnije isprobao nogu lakim trkom i pasom, a onda je sam izašao sa terena. Njega je zamenio Munir El Hadadi. Španska televizija prikazala je Mesija kako šepajući napušta bolnicu. Njegovi saigrači su nakon utakmice, koju su dobili 2:1, iskazali zabrinutost. "On je naš najbolji igrač i naravno da ćemo osetiti njegovo odsustvo", rekao je vezni igrač Barselone Serhio Buskets. 18:40 - Pobeda Bajerna, poraz AugsburgaFudbaleri Bajerna pobedili su i u sedmoj uzastopnoj bundesligaškoj utakmici, pošto su danas kao gosti sa 3:0 savladali Majnc. Bajern je ubedljivo prvi sa 21 bodom, sa utakmicom više i četiri boda više od Borusije Dortmund, a osam od trećeplasiranog Šalkea. Utakmica nije dobro počela za Bavarce, pošto je Tomas Miler promašio penal u prvom poluvremenu, ali su Robert Levandovski sa dva gola i Kingsli Koman doneli pobedu aktuelnom šampionu Nemačke. Fudbaleri Volfsburga nisu pobedili ni u drugoj uzastopnoj utakmici. Ta ekipa je na svom stadionu igrala nerešeno 1:1 sa Hanoverom. Volfsburg je vodio pogotkom Basa Dosta u 40. minutu, ali je u 57. konačan rezultat postavio Hiroši Kijotake. To je iskoristio Bajer Leverkuzen, koji se pobedom nad Verderom u Bremenu sa 3:0 izjednačio na tabeli sa Volfsburgom. Obe ekipe sada imaju po 12 bodova. Strelci u pobedi Bajera bili su Admir Mehmedi, Julijan Brant i Kevin Kampl. Borusija iz Menhengladbaha je nakon katastrofalnog početka sezone i pet vezanih poraza, zabeležila drugu uzastopnu pobedu. Savladan je Štutgart u gostima sa 3:1. Granit Džaka i Rafael bili su strelci za Borsuiju, uz autogol Kristijana Gentnera, dok je pogodak za domaćina postigao Danijel Ginček. Fudbaleri Augsburga izgubili su na svom terenu od Hofenhajma sa 3:1. Hofenhajm je poveo preko Kevina Volanda, a izjednačio je Ko Ja-Čeol. Pobedu gostima golovima u drugom poluvremenu doneli su Voland i Jonatan Šmid. 18:20 - Peti: Žao mi je što nisam prešao u JunajtedBivši fudbaler Arsenala Emanuel Peti rekao je da mu je žao što je 2000. prešao u Barselonu, a ne Mančester junajted. Peti je sa Arsenalom osvojio Premijer ligu i FA kup, u periodu kada je Premijer ligom vladao Tijeri Anri. "Možda je trebalo da pređem u Junajted, imao sam šansu da igram zajedno sa Rojem Kinom, Polom Skolsom, Rajanom Gigsom, Dejvidom Bekamom... To je bila moja greška", rekao je Peti. On je u Barseloni proveo samo jednu sezonu, pre nego što je prešao u Čelsi.

18:05 - OFK pobedio nakon pet vezanih porazaFudbaleri OFK Beograda savladali su danas na svom terenu Spartak sa 2:0, u 11. kolu Super lige Srbije. Ekipa sa Karaburme je pobedila posle pet vezanih prvenstvenih poraza. Strelci su bili Aleksa Denković u petom i Ivica Jovanović iz penala u 85. minutu. OFK više nije poslednji, pošto je izbio na 14. mesto sa devet bodova, ostavivši iza sebe Radnik i Jagodinu, koje će tek odigrati svoje utakmice 11. kola. Spartak je ostao na 11. mestu sa 11 bodova.

17:45 - Kejn srećan zbog prvog golaFudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je danas da je srećan zbog prvog gola ove sezone. "Bilo je mnogo priče, ali ja sam čovek koji je pun samopouzdanja. Verujem u sebe i svoje sposobnosti", rekao je Kejn posle utakmice. Kejn je bio strelac jednog od četiri gola Totenhema, u pobedi nad liderom Premijer lige Mančester sitijem sa 4:1. "Oduševljen sam. Bila je ovo veoma dobra pobeda protiv ekipe sa vrha tabele", kazao je Kejn. Totenhem je izbio na peto mesto na tabeli sa 12 bodova.17:20 - Prandeli: Jovetić shvatio da je napadačBivši trener Fiorentine Čezare Prandeli rekao je da je srećan jer je Stevan Jovetić u Interu konačno našao svoju pravu poziciju. Bivši fudbaler Partizana je među nerazure stigao na pozajmicu iz Mančester Sitija, a na pet mečeva postigao je tri gola. Inter je prvi na tabeli Serije A posle pet kola i isto toliko pobeda. "Imam sjajno sećanje na oba fudbalera, bio sam siguran da će kroz nekoliko godina postati sjajni igrači. Jovetić je mnogo napredovao. Već je u Firenci pokazivao kvalitet i zrelost, ali sada je postao sigurniji u sebe i fizički jači. Takođe konačno je našao svoju pravu poziciju, on je napadač“, rekao je Prandeli.16:50 - Premijer Francuske: Verujem PlatinijuPremijer Francuske Manuel Vals poručio je da ima puno poverenje u predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija. Platini je osumnjičen da je od predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera 2011. primio dva miliona švajcarskih franaka. "Neka pravosuđe radi svoj posao. Imamo sreću da je jedan takav veliki sportista kao što je Platini na čelu UEFA. U njega imam potpuno poverenje", rekao je Vals. Švajcarski istražitelji pokrenuli su u petak istragu protiv Blatera zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje i proneveru. 16:29 - Portugal organizuje autobuse za navijače do stadionaFudbalski savez Portugala (FPF) obavestio je navijače da je obezbeđen poseban prevoz do stadiona u Bragi, na utakmicu protiv Danske. Čelnici FPF-a na taj način žele da privole navijače da u što većem broju dođu na utakmicu koja će biti ključna u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Autobusi predviđeni za navijače će saobraćati od centra Brage do stadiona Munisipal na svakih 10 minuta, počevši dva sata pre utakmice, a nakon nje je obezbeđen i prevoz nazad. Portugal će 8. oktobra dočekati Dansku u Bragi, u pretposlednjem kolu Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat.15:58 - Tri Kenijca "nišane" svetski rekord u BerlinuKenijski maratonci Elijud Kipčoge, Emanuel Mutaj i Džefri Mutaj najavili su obaranje svetskog rekorda na Berlinskom maratonu u nedelju. Aktuelni svetski rekord u maratonu - 2:02,57 sata, postavio je Kenijac Denis Kimeto u Berlinu prošle godine. Od 2003. je upravo u nemačkoj prestonici šest puta popravljan najbolji rezultat svih vremena u maratonu. Kipčoge je ove godine "broj jedan" u svetu pobedivši na maratonu u Londonu u aprilu rezultatom 2:04,42 sata. Svetski rekord u maratonu ukupno je do sada sedam puta obaran u Berlinu.

15:30 - Đurđević: Sam sam kriv za povreduSrpski fudbaler Uroš Đurđević rekao je da se dobro oseća posle operacije noge zbog povrede dobijene nastupajući za Palermo. "Sam sam kriv za povredu. Nisam to zaradio u duelu. Dobro se osećam posle operacije. Ovdašnji lekari su zadovoljni kako je protekla intervencija", preneo je Fudbalski savez Srbije reči Đurđevića. Đurđević je operisan u Monci zbog čega neće moći da trenira dva i po meseca. "Lekari su mi rekli da ću oko Nove godine moći da počnem da treniram. Kada ću nastupiti za svoj klub Palermo, niko ne može da predvidi, jer to zavisi od postoperativnog toka", kazao je mladi reprezentativac Srbije. Đurđević je u letnjem prelaznom roku prešao u Palermo iz holandskog Vitesea i za italijanski klub je postigao gol na dve utakmice u Seriji A.

14:50 - Jodanski princ Ali: FIFA "desetkovana" skandalomJordanski princ Ali bin Al Husein, kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacje (FIFA) ocenio je danas da je najnoviji skandal - istraga protiv čelnika FIFA Sepa Blatera, desetkovala vođstvo te organizacije. On je naglasio da su sumnja na kriminalne aktivnosti predsednikia FIFA jos više naglasile "potrebu za novim vođstvom koje će biti sposobno da vrati ugled FIFA". "Ne možemo da izmenimo prošlost, ali možemo da imamo budućnost u kojoj će se člnaice FIFA fokusirati na fudbal, a ne na brige oko toga šta će biti sledeći skandal ili protiv koga će biti pokrenuta krivicna istraga", rekao je Ali u saopštenju. Ali, koji je na prošlim izborima za predsednika FIFA bio jedini protivkandidat Blateru, naglasio je da je "FIFA već promenjena, potresena do srži skandalima koji su desetkovali rukovodstvo". Švajcarski istražni organi saslušali su u petak Blatera osumnjicenog za kriminalne radnje i proneveru. Sedmorica visokih zvaničnika FIFA uhapšeno je u maju pod optužbom za korupciju, a Blater je samo četiri dana kasnije, pošto je peti put izabran za predsednika, najavio ostavku. Ovog meseca pokrenuta je istraga protiv generalnog sekretara FIFA Žeromea Valkea, osumnjičneog da je učestvovao u nelegalnoj prodaji ulaznica za Mundijal 2014. u Brazilu, zbog čega je i razrešen dužnosti u FIFA.

14:15 - Železničar i Idman Očagi u finalu Balkanskog kupa za odbojkašiceU finalu Balkanskog kupa za odbojkašice, koji se igra u Lajkovcu, danas će igrati turska ekipa "Idman Očagi" i domaćin Železničar. U borbi za treće mesto sastaće se rumunski predstavnik "CSU Medicina" iz Targu Mureša i "Gacko" iz Bosne i Hercegovine. U polufinalnim mečevima, Lajkovčanke su pobedile Gacko sa 3:2 (25:23, 23:25, 25:19, 17:25, 15:9), dok su turske odbojkašice savladale Rumunke sa 3:1 (25:16, 25:16, 15:25, 25:9). Favorit za osvajanje Balkanskog kupa je "Idman Očagi" koji predvode srpske odbojkašice Tanja Malagurski i kapiten Jelena Blagojević. Lajkovčanke se uzdaju u podršku oko 1.000 gledalaca sa tribina nove sportske dvorane i dobru igru pojačanja za ovu sezonu predvođenih Bojanom Martinović i Danijelom Andrić. Železničar je plasman na završni turnir Balkanskog kupa, koji je prvo međunarodno takmičenje u "gradu železničara", izborio osvajanjem šestog mesta u Superligi Srbije u prošloj sezoni.

13:23 - Janković: Kina mi donosi srećuSrpska teniserke Jelena Janković oduševljena je što je drugi put ove godine osvojila titulu u Kini, pošto je danas u finalu Gvangžua prosto pregazila Čehinju Denisu Alertovu. Jankovićeva je u avgustu slavila na čelendžer turniru u kineskom Nančangu. Srpska teniserka je u Gvangžuu osvojila 14. WTA titulu, prvu posle 2013. kada je slavila u Kolumbiji. "Sjajno je što sam osvojila titulu u Kini, drugu ove godine. Očigledno, Kina mi donosi sreću", rekla je Janković. Srpska teniserka je pohvalila svoju današnju protvnicu Čehinju Denisu Alertovu, kojoj je prepustila svega dva gema (6:2, 6:0). "Denisa, sjajno si igrala ovde u Gvangžuu, pobedivši takve igracice kao što su Simona Halep i Sara Erani. Igrala si odlično i u finalu, iako sam rezultat to ne pokazuje", rekla je Janković.

12:37 - Zvezda Ajaksa: Ronaldo mi je rekao da odaberem HolandijuNapadač Ajaksa Anver El Gazi izjavio je da ga je Kristijano Ronaldo savetovao da igra za Holandiju, a ne Maroko.El Gazi je zbog porekla roditelja imao pravo da nastupi za Maroko, ali je ipak izabrao Holandiju, pa će debitovati u kvalifikacijama protiv Kazahstana i Češke."Razmišljao sam dugo o odluci. Moji roditelji, moja porodica, moj lični trener, čak i Kristijano Ronaldo su me savetovali. Sve sam uzeo u razmatranje. Prišao sam Kristijanu. Pitao me je kavo mišljenje imam o Holandiji. Rekao mi je da bi on u mojoj situaciji izabrao Holandiju. Rekao mi je da moram sam da odlučim. Šta god da sam odlučio ljudi bi me kritikovali", rekao je mladi napadač.

11:30 - Taj brejk u petom setu Dejvis kupa od 2016.Međunarodna teniska federacija (ITF) odobrila je na Skupštini u Santjagu da se od 2016. peti set u Dejvis kupu igra u taj brejku. Taj brejk u petom setu do sada se jedino igrao na US Openu u Njujorku - poslednjih 45 godina, a ostali gren slem turniri - Austtralijan open,. Rolan Garos i Vimbldon pridržavaju se starog pravila po kome se peti set igra na razliku od dva gema. ITF je uveo novo pravilo rukovođen namerom da se skrati vreme odigravanja mečeva. Najduži meč u istoriji, 2010. na Vimbldonu, odigrali su Amerikanac Džon Izner i Francuz Nikola Mau, koji je posle 10 sati i pet minuta dobio američki teniser.

10:44 - Radvanjska i Benčić u finalu TokijaU finalu WTA turnira u Tokiju, koji se igra za nagradni fond od milion dolara, sastaće se Belinda Benčić iz Švajcarske i poljska teniserka Agnješka Radvanjska. Benčić je jutros u polufinalu savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 6:4, dok je Radvanjska bila bolja od Dominike Cibulkove iz Slovačke - 6:4, 6:1. Benčić i Radvanjska do sada su odigrale samo jedan međusobni meč u kojem je uspešnija bila teniserka iz Švajcarske. Pobednica sutrašnjeg finala osvojiće 470 WTA bodova, uz ček na 195.092 dolara, dok će poražena finalistkinja inkasirati 104.470 dolara, uz 305 WTA poena.

10:05 - Nemac Rojs pobednik SpartatlonaNemački maratonac Florijan Rojs pobednik je 33. Spartatlona, ultramaratona na 245 kilometara koji se tradicionalno odrzava od Atine do Sparte. Rojs je stazu pretrčao za 23 sata 17 minuta i 31 sekundu. Tridesetjednogodišnji Rojs, koji je poslednje dve godine završavao ovu trku na drugom mestu, primio je za pobedu maslinov venac i čašu vode iz reke Evrotas. Drugo mesto zauzeo je Britanac Den Loson u vremenu 23:53,32 sata, dok je treći bio Danac Kim Hansen rezultatom 23:54,37. Amerikanka Katalin Nađ stigla je na cilj kao četvrta u vremenu 25:07,12, što je do sada najbolji rezultat koje su žene ostvarile na ovoj stazi. Trka od Atine do Sparte održava se duž klasične rute koju je 490 godine pre nove ere prevalio grčki glasnik Filipides, kako bi tražio pomoć od Sparte protv Persijananca u Maratonskoj bici. Prema grčkom istoričaru Herodotu, Filipides je stigao u Spartu "sledećeg dana od dana polaska". Trka je počela u petak u Atini po toplom vremenu, a završila se danas u Sparti, uz jaku kišu.

09:27 - Rozbergu pol pozicija za VN JapanaNemački vozač Formule 1 Niko Rozberg u bolidu Mercedesa osvojio je danas pol poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Japana koja se vozi na stazi Suzuka. Rozbergu je ovo prva pol pozicija od maja. Drugi u kvalifikacijama bio je lider u generalnom plasmanu, Rozbergov timski kolega Britanac Luis Hamilton, a treće mesto zauzeo je Finac Valteri Botas za volanom Vilijamsa.

08:30 - Macari stigao u LiverpulBivši trener Intera Valter Macari najverovatnije će zameniti Brendana Rodžersa na klupi Liverpula.Rodžers će po svemu sudeći dobiti otkaz zbog očajnih rezultata Redsa na početku sezone, uprkos skupim pojačanjima. Italijanski mediji prenose da je Macari u petak stigao u Liverpul kako bi se sastao sa čelnicima engleskog kluba.Ukoliko Liverpul postigne dogovor sa Macarijem, to bi mogla da bude dobra vest za Inter, koji italijanskom stručnjaku i dalje plaća odštetu posle otkaza koji mu je uručen, kada je na njegovo mesto doveden Roberto Manćini. Pre Intera, 54-godišnji Macari je tokom karijere, između ostalih, vodio Livorno, Ređinu, Sampdoriju i Napoli.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track