(VIDEO) IVANINA BOLNA GRIMASA: Španovićeva skočila 6.88 pa se povukla zbog povrede
Foto: Printscreen

Dijamantska liga

(VIDEO) IVANINA BOLNA GRIMASA: Španovićeva skočila 6.88 pa se povukla zbog povrede

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović takmičila se na mitingu Dijamantske lige u Londonu, samo nekoliko dana posle trijumfa u Lozani.

Naša najbolja atletičarka je u Lozani trijumfovala skokom 6.79 u četvrtoj seriji, čime je osvojila maksimalnih osam bodova i obezbedila plasman u finale, a na kraju je prelomila da nastupi u Londonu.

Povreda stopala zbog neodgovarajuće daske, ostavila je traga, pa je Ivana imala samo jedan skok.

Već u prvoj seriji, Ivana je kao poslednja skakačica dominirala sa 6.88, rekordom sezone, a iza sebe je ostavila Tijanu Bartoletu sa 6.64. Ipak, Ivana je očigledno pod velikim naporom došla do maestralnog učinka, povreda je ostavila veliki trag, pa je uz bolnu grimasu napustila stazu.

Posle toga nije bila u stanju da nastupi u drugoj seriji, ali njen rezultat ni posle toga sve do pete serije niko nije mogao da nadmaši.

U petoj seriji je Tijana Bartoleta dodala gas, dostigla skok od 7.01 i spustila Ivanu na drugo mesto. To je donelo i konačni poredak posle šest serija.

“Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka I odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je doktor Đurović koji će odrediti terapiju I odmah posle neophodnih tretmana nastavićemo sa pripremama za svetsko prvenstvo koje ćemo odraditi u Slovačkoj“ istakao je trener Goran Obradović.

Finalni miting za daljašice održava se u Briselu, 1.septembra gde se po novim pravila plasira najboljih osam atletičarki, a pobednik Lige je onaj koji toga dana ostvari najbolji rezultat.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Jelisaveta u Holivudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track