ODBOJKAŠICE SRBIJE DANAS ZA FINALE EP Anja Pešić: Samo hrabro, najjače ste!
Foto: EPA

IDEMOOOO

ODBOJKAŠICE SRBIJE DANAS ZA FINALE EP Anja Pešić: Samo hrabro, najjače ste!

Ostali sportovi -

Bivša odbojkašica Anja Pešić eks Spasojević smatra da nema reprezentacije koju Srbija ne može da savlada

Pred polufinalni meč Evropskog prvenstva u odbojci, na kojem će naše devojke igrati protiv selekcije Turske (18.30), želje i očekivanja navijača Srbije porasle su u skladu s partijama koje su pružale naše odbojkašice. Zrelo, moćno i majstorski izašle su na kraj sa svim rivalkama.

O tome smo, između ostalog, popričali sa nekadašnjom reprezentativkom Anjom Pešić, iz igračkih dana poznatoj po devojačkom prezimenu Spasojević, jer je u karijeri imala priliku da oseti šta znači igrati na velikim takmičenjima, pa i osvajati medalje. Anju smo najpre upitali da li je iznenađena sjajnim izdanjima naših odbojkašica u Azerbejdžanu.

- Ne, nimalo! Još kad se Tijana Bošković pojavila, rekla sam da je pitanje trenutka kada ćemo biti dominantni. Nema mnogo reprezentacija takve igračice, s jedne strane ona, s druge Brankica Mihajlović plus Milena Rašić, koja je po mom mišljenju najbolja na svetu... Pa Jovana Stevanović i Stefana Veljković. I treba da dominiramo bez problema, ako sve bude u redu - kaže Anja i naglašava da ne treba pritiskati odbojkašice pričama o medaljama.

- One su savršeno svesne kvaliteta koji imaju. Milenina povreda je problem, znam da bi ona dala sve od sebe da zaigra, ali je treba sačuvati. Jednostavno je, ako igraju kako znaju, nema reprezentacije koju ne mogu da pobede. Devojke, sve je otvoreno. Samo hrabro, umete i znate - zaključila je Anja.

foto: Zorana Jevtić

Gojko Filipović

Foto: EPA; Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto su Zvezda i Partizan nestali sa terena u drugom poluvremenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track