Jedanaestoro Srba u Helsinkiju

Evropsko prvenstvo u atletici

Jedanaestoro Srba u Helsinkiju

Ostali sportovi -
Najveće uzdanice našeg tima Dragutin Topić, Mihail Dudaš, Ivana Španović...

Na Evropskom prvenstvu u atletici, koje se od 27. juna do 1. jula održava u Helsinkiju, Srbiju će predstavljati jedanaest takmičara. Zbog činjenice da se šampionat Starog kontinenta održava iste godine kada i Olimpijske igre, program u Finskoj će biti skraćen, pa tako neće biti takmičenja na putu, tj. hodanja i maratona. Zbog toga, šest naših predstavnika neće otići u Helsinki.

Već prvog dana prvenstva, 27. juna, osmoro "Orlova" će izaći na borilišta - Tatjana Jelača u bacanju koplja, Ivana Španović u skoku udalj, Emir Bekrić na 400 prepone, povratnik Dragutin Topić u skoku uvis, kuglaši Asmir Kolašinac i Božidar Antunović, a nadmetanje u desetoboju počinju državni rekorder Mihail Dudaš i Igor Šarčević, koji će pokušati da dođe do "A" olimpijske norme od 8.200 poena.

Ako se plasira u finale, nacionalna rekorderka Ivana Španović će odmah drugog dana, 28. juna ponovo na skakalište. Bekrića, koji je uz Antunovića najmlađi član srpskog tima u Helsinkiju, posle kvalifikacija očekuje polufinale 28. juna, dok je finale na programu dan kasnije. Taj 29. jun rezervisan je i za finala skakača uvis, bacače kugle i žensko koplje, u kojima će se, nadamo se, naći i naši asovi.

Troje srpskih reprezentativaca će 30. juna izaći pred publiku - Dragana Tomašević u bacanju diska, Goran Nava i Marina Munćan na 1.500 metara. Ako izbore plasman u finale, ono ih očekuje 1. jula. Nava će pokušati da obezbedi vizu za London, a za to je potrebno da ide 3:38,00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track