BORBA ZA FINALE S DOMAĆINOM EVROPSKOG PRVENSTVA Odbojkaši Srbije: Ugasićemo pariska svetla!
Foto: CEV

HRABRO

BORBA ZA FINALE S DOMAĆINOM EVROPSKOG PRVENSTVA Odbojkaši Srbije: Ugasićemo pariska svetla!

Ostali sportovi -

Medalja nikad bliža Odbojkaši Srbije i Francuske sutra (21.00) igraju polufinalni meč, „orlovi“ najavljuju borbu do poslednjeg daha

Neka se sutra uveče pogase svetla u Parizu, neka se samo naša trobojka vidi posle polufinalne utakmice Evropskog prvenstva, u kojoj Srbija igra s domaćinom Francuskom.

Izabranici Slobodana Kovača brane bronzu, ali imaju jasnu želju da ovoga puta naprave bar jedan korak više i u Srbiju dođu sa odličjem nešto sjajnijim od prethodnog.

- Pričamo kako drugi imaju više motiva od nas, sad mi imamo veliki motiv. Prvo zbog ulaska u finale, drugo da pokažemo i tim Francuzima da smo ozbiljan protivnik za kvalifikacije za Olimpijske igre. Milion motiva, uvek je do sada bilo teško se motivisati, a sada nema kalkulacije - rekao je Kovač, pa otkrio recept za duel s Francuzima:

foto: CEV

- Da uđemo najbolje što možemo i da budemo u glavi jaki. Da ne razmišljamo o rezultatu, nego samo poen za poen.

Jasno je da je Francuska apsolutni favorit ne samo u borbi sa Srbijom nego i za zlatnu medalju, ali ne treba izgubiti iz vida činjenicu da iskustvo igranja polufinala EP imaju naši asovi - od četiri reprezentacije koje su se plasirale u samu završnicu na ovom prvenstvu, samo Srbija je bila u istoj fazi takmičenja na prethodnom šampionatu.

Aleksandar Atanasijević

POKAZAĆEMO DA SMO PRAVI

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kaže da je meč sa Ukrajincima u četvrtfinalu bio „najgori na prvenstvu“.

- Ne možemo da se nadamo ulasku u finale jer moramo svi da igramo bar 30-40 odsto bolje. Eto, sad znamo šta nam je činiti. Sigurno je da ćemo biti bolji i nadam se da ćemo pokazati da smo pravi igrači - rekao je popularni Bata i zaključio:

- Nadam se da će u Parizu biti i naši ljudi, bez obzira na to što igramo pred 15.000 Francuza.

Kurir.rs / Gojko Filipović

Foto: CEV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track