NAJBIZARNIJI DETALJ KARIJERE SRBINA! TADIĆ REKORDER AJAKSA: Priznali mu gol posle 10 dana
Foto: EPA / Georgia Panagopoulou

HIT

NAJBIZARNIJI DETALJ KARIJERE SRBINA! TADIĆ REKORDER AJAKSA: Priznali mu gol posle 10 dana

Fudbal -

Holandski savez odlučio da Dušanu pripiše neobičan pogodak koji je dao Herenvenu leđima, čime je postao jedini fudbaler strelac na 12 uzastopnih mečeva na Johan Krojf arena

Svemogućem Dušanu Tadiću priznaju golove i kad ne igra!

Srbinu se dogodila najbizarnija stvar u karijeri, pošto je holandski fudbalski savez posle čak deset dana doneo odluku da je zapravo on strelac jednog pogotka u meču u kom je njegov Ajaks slavio nad Herenvenom sa 4:1.

Ova utakmica odigrana je još 14. septembra, a razlog celog zamešateljstva je činjenica da se mreža Herenvena zatresla posle krajnje neobične akcije Ajaksa. Naime, Klas Jan Huntelar je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila našeg internacionalca u leđa, promenila pravac i prevarila golmana.

Komisiji FS Holandije trebalo je čak deset dana da analizira spornu situaciju i na kraju je utvrđeno da je Tadić imao dovoljan uticaj na pravac lopte i, umesto Huntelaru, gol je pripisan našem igraču.

foto: Printscreen

Da sve bude zanimljivije, ovim je reprezentativac Srbije oborio rekord legendarnog Jarija Litmanena, pošto je na 12. uzastopnih mečeva na Johan Krojf areni postigao makar po gol. Srpski reprezentativac je u dosadašnjem delu sezone stigao do pet golova u prvenstvu, a bio je i strelac tri pogotka tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kurir.rs / Predrag Gajić

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track