JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA: Celulit ne voli ove stvari i nestaje zbog njih!
Foto: Profimedia

JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA: Celulit ne voli ove stvari i nestaje zbog njih!

Ostali sportovi -

Jedan od najvećih problema sa kojim se tokom života sreću žene, pored prekomerne telesne težine i problema sa kožom, jeste i celulit, koji se nekako nevezano za gojaznost pojavljuje na mestima koji su najizloženiji očima javnosti.

Upravo zbog toga i stvara osećaj nezadovoljstva i nelagodnosti, pa osim što estetski ne izgleda lepo, vrlo često zna da prouzrokuje i psihičke nestabilnosti kod osobe koja ga ima u većoj meri nego što bi trebalo.

A šta to celulit ne voli i od čega nestaje?

Dobre životne navike

Ne može se reći da previše celulita izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, ali je njegovo stvaranje usko povezano sa navikama koje osoba praktikuje, a koje nisu baš iz grupe poželjnih, te se on javlja u tolikoj meri. Misli se prvenstveno na lošu i nepravilnu ishranu, smanjenu fizičku aktivnost, boravak na svežem vazduhu, kao i prekomernu upotrebu energetskih i gaziranih napitaka, kojima se celulit hrani. Kada se ovi faktori udruže, rezultat svega ne može biti dobar i ohrabrujuć, jer bolesti koje se nižu kao posledica toga i loša psihička strana, dovode do niza nezadovoljstava koji nemaju srećan ishod. Jedna nesrećna i nezadovoljna žena sobom i svojim izgledom, ne može biti stub i podrška nikome.

Upravo zbog toga, treba se brinuti o sebi na najbolji mogući način i svom telu, 365 dana u godini pružiti najsjanije i odabranije proizvode i preparete iz kolekcije. Počevši od ishrane, oblačenja, svakodnevne nege, ono što jednoj ženi treba su najfiniji plodovi prirode.

Relativna je stvar šta za koga predstavljaju dobre navike. Mnogo ljudi svakodnevno rade nešto za šta nisu ni svesni da je pogrešno, i čude se kako dolazi do problema ni od čega. Konkretno, misli se na stvaranje celulita čiji nastanak ne može tako lako da se primeti. Nema ništa gore nego kada uhvati kolotečina svakodnevnice i brzi tempo života koji ne ostavlja mnogo izbora ispred sebe.

Rano ustajanje

Umesto da se spava do poslednjeg momenta pre polaska na posao, treba uvrstiti u naviku i steći rutinu da se ustaje sat vremena ranije, da se obavi doručak, tuširanje, čak i prva jutarnja kafa, i da se na posao odlazi pešaka.

Alternativni načini prevoza

Zamena automobila ili gradskog prevoza se može obaviti vrlo lako. Time se postiže aktiviranje svih mišića na telu, koji se hodanjem pokreću i dolazi do ishrane ćelija kiseonikom. Kada mišići rade, radi celo telo. Tada je mogućnost pojave celulita smanjena na minimum, a i generalno je stanje duha i tela na visokom nivou. Nestaju bolovi u vratu, kičmi, leđima i generalno se čovek bolje oseća. Nema mesta panici, žurbi, negativnoj energiji, koja mora nekuda da izbije.

Ako je posao dosta udaljen od mesta prebivališta, pa je hodanje do posla zaista teška priča, kao dobra alternativa može poslužiti i električni trotinet, koji nije klasično motorno vozilo, ali može olakšati i smanjiti pređene kilometre.

Dobra stvar kod električnog trotineta je ta što se mora upravljajti kao kada se vozi bicikl, moraju se pratiti saobraćajni znaci, semafori, tako da telo prilikom svih ovih aktivnosti, kreni-stani pravi određeni napor i nije konstantno u stanju mirovanja. Tada su mišići stalno u trzaju, kao prilikom nekog blažeg treninga, pa je samim tim prisutna i određena fizička aktivnost, koja se možda i ne primećuje. Bitno je da telo ne miruje, pogotovo ako je posao vezan za stolicu, pa veći deo dana podrazumeva sedenje. Kada se telo stalno kreće, celulit tu nema šanse.

Odgovarajuća anticelulit taktika

Taktičke stvari su se uglavnom pokazivale kao dobar izbor. Možda zvuči kao kliše, ali neprijatelja treba oterati ili prevariti da bi ga se oslobodio. U ovom slučaju je neprijatelj celulit.

Dobro je poznato da su noge (butine) i zadnjica najpodložniji stvaranju celulita, i da kada dođe leto, mnoge dame budu u problemu jer ne mogu da pokažu svoje obline, baš zbog nagomilanog celulita. Celulit na nogama i butinama, moguće je sakriti i dobrom garderobom ili taktičkim stvarima, koji ga vešto sakrivaju. Ne moraju to biti teški i dugački komadi, to mogu biti i elegantne, lepršave haljine koje će od kombinacije napraviti stil.

To vrlo dobro znaju one punije dame, koje dobro balansiraju sa širokim, lepršavim stvarčicama i vešto prikrivaju svoje nedostatke, a opet izgledaju dobro.

Na našim prostorima su zastupljeni brojni tretmani kojima se žene podvrgnu u mesecima pred letnje odmore ili onda kada žele da kožu dovedu do savršenstva. Celulit takođe ne voli masažu, pilinge i sredstva na bazi divljeg kestena, tako da sva pažnja treba biti usmerena na stvari koje mu ne prijaju.

Pomenuto je iznad da su gazirani i energetski napici lepak za celulit, tako da ih treba izbegavati i zbog toga, ali i zbog kardiovaskularnih oboljenja, koja ponekad mogu imati mnogo fatalnije posledice od pojave celulita na butinama i zadnjici.

Preporučuje se unos obične vode, ne samo u letnjim danima, već i u svim ostalim mesecima, do 2l dnevno, jer se razmena materija vrši upravo kada se izlučuju toksini iz organizma, a nadoknada vrši na odgovarajući način. Pojačanim znojenjem se koža oslobađa loših materija, a koža se na površinskom nivou uglačava i biva sjajnija. To automatski dovodi do sveopšteg stanja organizma.

Primenom bar nekih od gore navedenih saveta, ili bar odgovarajućom promenom načina i stila života, sigurno dolazi i do estetske promene na bolje i to je sredina u kojoj celulit nema neke velike šanse da opstane. Rizik donosi uspeh, tako da vredi pokušati.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track