KAKO JE ZVEZDA ISPUSTILA BOGATSTVO ZA PAVKOVA! Bordo odbijen za 4 miliona, a sad Turci nude samo "milionče"
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

ODLAZI ZA SIĆU

KAKO JE ZVEZDA ISPUSTILA BOGATSTVO ZA PAVKOVA! Bordo odbijen za 4 miliona, a sad Turci nude samo "milionče"

Fudbal -

Francuzi su posle utakmice sa Liverpulom hteli da kaparišu visokog napadača i vode gau zimskom prelaznom roku, tako što bi ga platili u pet jednakih rata po 800.000 evra

Milan Pavkov je do pre samo dve godine bio kapitalac Crvene zvezde. Ovog leta označen je od strane uprave kluba kao fudbaler koji bi trebalo da bude prodat, jer se zasitio boravka na Marakani. Međutim, trenutno nema zainteresovanih klubova koji bi zadovoljili njegove, ali i klupske finansijske prohteve.

foto: Starsport©

Ponuda turskih klubova Genčerbirligija i Gazijantepa od 1.000.000 evra ne zadovoljava Crvenu zvezdu, jer 30 odsto od transfera ide Radničkom iz Niša. Naravno, Nišlije će vratiti 300.000 Zvezdi koji su im uplaćeni kao obeštećenje u zimu 2017, ali taj novac je premalo za čoveka koji je miljenik navijača.

foto: Starsport©

Do pre samo dve godine, Milan Pavkov (26) bio je jedan od najvrednijih fudbalera Crvene zvezde na evropskom tržištu. Dva gola protiv Liverpula u toj nezaboravnoj noći Lige šampiona 6. novembra 2018. godine digla su cenu robusnom centarforu. Samo nekoliko dana posle senzacionalnog trijumfa crveno-belih o kojem je brujao i pisao ceo svet, na adresu u Ljutice Bogdana stigla je ponuda Bordoa. Francuski klub nudio je 4.000.000 evra za Milana Pavkova! Međutim, dinamika isplate novca, od 800.000 evra u pet jednakih rata nije se svidela čelnicima Crvene zvezde.

foto: Starsport©

Nažalost, posle tog meča cena tihom momku iz Begeča počela je da opada. Već sledećeg leta, dva kluba su bila zainteresovana za Pavkova, ali su nudili manje novca. Seltik je nezvanično bio spreman da da 3.000.000 evra, kao i kineski Đangsu sa kojim je praktično postignut dogovor. Međutim, prodaja je stopirana jer su tadašnji zastupnici Pavkova tražili više novca za sebe od dogovorene sume, što je ražestilo Kineze koji su prekinuli pregovore i obustavili kupovinu.

foto: Profimedia

Prošle jeseni Milan Pavkov je ponovo mogao sebi da nabije cenu. Protivnik u Ligi šampiona bio je Totenhem, a visoki napadač je u 23. minutu imao zicer poziciju, ali je umesto mreže pogodio golmana Paola Gazanigu u nogu. Posle toga, Pavkov se tokom cele sezone mučio, pa je takmičarsku godinu završio sa svega devet golova na kontu.

Čeka se septembar

Arapi spasavaju stvar

Čelnici Crvene zvezde nadaju se da će Milan Pavkov tokom jeseni ipak biti prodat za makar 2.000.000 evra, a toliko bi prema saznanjima Kurira mogli da plate klubovi iz arapskog sveta, iz Saudijske Arabije i Kuvajta. Pavkov želi platu od 700.000 evra godišnje, koliko mu nude klubovi iz Turske, a odbio je da ode u Koreju ili Japan, jer smatra da je tamo život mnogo skup.

68

utakmica odigrao za Zvezdu

24 gola dao za crveno-bele

9 je broj na dresu koji nosi

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track