UPRAVA VK PARTIZAN: Zakazana sednica Skupštine je nelegitimna!
Foto: BETA

saopštenje

UPRAVA VK PARTIZAN: Zakazana sednica Skupštine je nelegitimna!

Ostali sportovi -

Vaterpolo klub Partizan saopštio je danas da je predstojeća sednica Skupštine tog kluba nelegitimna sa ciljem da se protivzakonito i nasilno preuzme klub.

"Obaveštavamo javnost da postoji pokušaj organizovanja lažne sednice skupštine Vaterpolo kluba Partizan. Najavljena sednica se kvalifikuje kao lažna jer su na nju u svojstvu delegata pozvana lica koja nisu članovi Skupštine VK Partizan, a takodje i lica koja nisu ni članovi Kluba. Ovakvu sednicu sazvala su potpuno neovlašćena lica, protivno Zakonu o sportu i drugim opštim aktima VK Partizan", navodi se u saopštenju vaterpolo kluba Partizan.

Vanredna skupština Vaterpolo kluba Partizan biće održana u nedelju, 30. avgusta.

Njeno održavanje tražili su bivši i sadašnji igrači Partizana, Udruženje igrača i trenera i većina članova Skupštine nezadovoljni radom rukovodstva kluba. Podršku su im pružili i roditelji dece koja treniraju u Partizanu. Oni su tražili ostavke cele uprave na čelu sa Tatjanom Rakas.

"Upozoravamo javnost i nadležne organe, da cilj sazivanja ovakve nelegitimne sednice može biti jedino protivzakonito i nasilno preuzimanje VK Partizan", piše u saopštenju.

Navedeno je da je Skupština kluba prvobitno bila zakazana za 21. jun, ali da je na predlog predsednika skupštine odložena zbog održavanja parlamentarnih izbora i ponovo zakazana za 24. jun. I ta sednica je odložena na zahtev igrača prvog tima zbog njihove nemogućnosti prisustva usled priprema.

Posle toga, kako piše u saopštenju, održavanje sednice bilo je onemogućeno usled nastupanja epidemioloških mera zabrane okupljanja više od 10 ljudi, koje su još na snazi.

"Legitimna sednica Skupštine VK Partizan, biće održana odmah po prestanku epidemioloških mera zabrane okupljanja", navodi se u saopštenju

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track