PAO BIVŠI OLIMPIJAC: Švercovao 650 kila kokaina, osuđen i kolumbijski fudbaler
Foto: Printscreen YT

posle sporta kriminal

PAO BIVŠI OLIMPIJAC: Švercovao 650 kila kokaina, osuđen i kolumbijski fudbaler

Ostali sportovi -

Kolumbijski fudbaler Džon Viafara (42) i australijski kajakaš Nejtan Begli (45), izrečene si presude za šverc kokaina i obojici sledi robija.

Daleko bolje je prošao Viafare, koji dve sezone igrao i za engleski Sautempton (2006-2008), iz prostog razloga što je preko granice Mekiko-SAD uhvaćen sa pet kilograma kokaina. On je još 2019. godine uhapšen za ovo delo, a 2020. je izručen SAD gde mu se sudilo i gde je na kraju dobio 11 godina zatvora.

Negde u isto vreme, u Australiji, okončan je veliki proces protiv braće kajakaša Nejtana i Drua Beglija, i još jednog čoveka, Entonija Drejpera, za šverc 650 kila kokaina! Ova trojka je 2018. godine organizovala prebacivanje ogromne količine droge brodićem koji je natovaren na 30 kilometara od obale Australije sa drugog broda. Istraga je utvrdila da su Dru Begli i Entoni Drejper bili na čamcu u trenutku preuzimanja kokaina, a da je Nejtan bio oranizator čitave akcije i da je obezbedio plovilo.

Nejtan je, kao mozak operacije, završio u zatvoru nedugo potom. Dru se na suđenju branio rečima da je mislio da je u pitanju duvan, a ne droga, i dodao je da ga je Drejper, uz pretnje njegovoj porodici, uvukao u čitavu akciju. Međutim, Drejper je na suđenju rekao da su njega braća Begli naterala da im se pridruži.

On je svedočio protiv braće Begli i za to dobio umanjenje kazne.

Vest o hapšenju slavnog kajakaša je odjeknula u Australjiji, jer je Nejtan dvostruki osvajač medalja na Olimpijskim igrama. Dva puta je osvojio srebrnu medalju, na Igrama u Atini, mada mu ovo nije prvi put da se petlja sa drogom.

On je pre desetak godina bio deo grupe koja je proizvodila i stavljala u promet haluvinogene sintetičke droge. U toj priči bio je i njegov brat.

Prema navodima australijskih medija, Nejtana i Drua čeka doživotna robija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track