DEBAKL KAKAV SE NE PAMTI: Toronto razmontirao Voriorse, igrao i Smailagić VIDEO
Foto: Daren Abate

KO BI REKAO

DEBAKL KAKAV SE NE PAMTI: Toronto razmontirao Voriorse, igrao i Smailagić VIDEO

Košarka -

Košarkaši Golden Stejta deklasirani su u Torontu 130:77!

Ovo je bila najubedljivija pobeda u istoriji Reptorsa, nadmašili su prethodnu od 46 razlike, protiv Indijane prethodne sezone. Ujedno, je ovo treći najteži poraz Voriorsa u istoriji franšize. Najteži je bio onaj protiv Lejkersa (63 poena) 1972. godine, a drugi najubedljiviji im s desio sezonu kasnije od istog rivala u plej-ofu - 56 razlike.

Nažalost, u ovom debaklu Golden Stejta učestvovao je i srpski košarkaš Alen Smailagić koji je za deset minuta u igri postigao solidnih 6 poena, upisoa i 3 skoka, što mu je i najbolji učinak ove sezone.

Pomenimo i to da su najzaslužniji za ovakav ishod bili Siakam sa 36 poena, Trent Džunior sa 24 i Onuobi sa 21 poenom.

Američki mediji su ovaj meč na kraju ispratili isključivo koz prizmu brojki i statistike, je je ovo bio toliko ubedljiva razlika da će ući u sve košarkaške almanahe.

Naime, vođstvo Toronta od 61 poena koje je bilo na snazi u jednom momentu, je najveće na jednom NBA meču od 2018. godine kada je Šarlot vodio protiv Memfisa, 22. marta. Još samo jednom u poslednjih 25 godina se desilo da neki tim vodi sa 60+ razlikom, i to je bilo u februaru 1998. godine kada je Indijana protiv Portlanda u jednom trenutku imala vođstvo od 65 poena razlike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track