KRAJ ZA EKIPU IZ ZAGREBA! Rukometaši Flensburga u četvrtfinalu Lige šampiona

doba korone

KRAJ ZA EKIPU IZ ZAGREBA! Rukometaši Flensburga u četvrtfinalu Lige šampiona

Ostali sportovi -

Utakmice osmine finala rukometne Lige šampiona izmedju ekipa PPD Zagreb i nemačkog Flensburga otkazane su, a nemački tim je bez borbe prošao u četvrtfinale tog takmičenja, saopšteno je danas iz Evropske rukometne federacije (EHF).

U prvobitnom rasporedu utakmica osmine finala, PPD Zagreb je trebalo da bude domaćin Flensburgu 1. aprila, ali je zbog pozitivnih slučaja korona virusa u ekipi hrvatskog prvaka taj meč odložen.

Prema protokolu EHF-a za utakmice plej-ofa Lige šampiona, oba meča su prebačena u Nemačku, za 7. i 8. april, ali su u medjuvremenu potvrdjeni novi slučajevi korona virusa u ekipi Zagreba.

"Jedna mogućnost je uključivala 'kasne prijave' za nekoliko Zagrebovih igrača, u granicama onoga što je dopušteno pravilima, ali je postalo jasno da se ne može sastaviti ekipa za taj meč. Uprkos svim naporima, ali uz očuvanje integriteta takmičenja, EHF je u utorak sa žaljenjem bio prisiljen da donese odluku, kojom se obe utakmice ne mogu održati", navedeno je u saopštenju, a prenosi agencija Hina.

Za pobednika je prema protokolu proglašena ekipa koja je ispunila sve uslove za odigravanje utakmica, a to je u ovom slučaju ekipa Flensburga.

Oni će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča izmedju Porta i Olborga, a prvi meč u Portugalu domaći tim je dobio rezultatom 32:29. Revanš se igra u sutra u Danskoj.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track