KRIV JE: Glumac osuđen na 10 meseci, a utakmice Zvezde ubuduće će gledati u policijskoj stanici!
Foto: Mondo/Uroš Arsić

presuda

KRIV JE: Glumac osuđen na 10 meseci, a utakmice Zvezde ubuduće će gledati u policijskoj stanici!

Sport -


Sud je Milanu Kaliniću odredio uslovnu kaznu zatvora i zabranio mu da godinu dana prisustvuje košarkaškim utakmicama koje igra Crvena zvezda

Glumac i voditelj Milan Kalinić osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Zbog toga što je pred košarkašku utakmicu između Crvene zvezde i Partizana 2019. napao drugog navijača, navukao mu jaknu na glavu, a potom udario pesnicom, sud mu je izrekao i meru zabrane prisustvovanja košarkaškim utakmicama Crvene zvezde u trajanju od godinu dana od pravosnažnosti presude.

Dužan da se javlja

- Dužni ste da se pred svaku košarkašku utakmicu javite u policijsku stanicu i u njenim prostorijama provedete vreme dok traje utakmica. Ukoliko se ne javite, opoziva se uslovna osuda - obratio se sudija Aleksandar Trešnjev Milanu Kaliniću.

Sudija je naveo i da će u slučaju da u roku provere od dve godine počini novo krivično delo, uslovna osuda biti zamenjena zatvorom.

Milan Kalinic
foto: Kurir/Jelena Spasić

Glumcu i voditelju sudija je pojasnio i da će u zatvor morati čak i ukoliko ne plati novčanu kaznu, a da se jedan dan zatvora računa kao 1.000 dinara, što bi u konkretnom slučaju značilo da bi kazna od 100.000 dinara bila zamenjena sa 100 dana zatvora.

Branio se stihovima Nisam kriv, ne lomite mi bagrenje Kalinić je, podsetimo, tvrdio tokom suđenja da je samo hteo da spreči nasilje i da je postupak protiv njega vođen samo zbog toga što je javna ličnost. U završnoj reči, pred presudu, citirao je stihove pesme Đorđa Balaševića "Ne lomite mi bagrenje". Inače, kao svedoci saslušani su Jug Radivojević i Živorad Anđelković, koji su bili prisutni na utakmici, dok se Dragan Šutanovac, koji je razdvojio Kalinića od Krkovića, nije pojavio da svedoči.

Incident koji su zabeležile kamere, podsetimo, dogodio se 6. aprila 2019. u sportskoj hali "Aleksandar Nikolić", pred početak utakmice između večitih rivala. Navodno, sukob između Kalinića i Dalibora Krkovića izbio je zbog mesta za sedenje u VIP delu.

Milan Kalinić, Dragan Šutanovac
foto: @starsport

Udarac šakom u glavu

- Dokazano je da ste pred početak utakmice, na parketu na terenu, fizički napali gledaoca, svesni onoga što činite. Prvo ste mu navukli jaknu preko glave, a onda ga šakom udarili u glavu. Bilo je sporno da li ste ga udarili da biste sprečili nerede ili ste sami izazvali nerede na utakmici. Zaključili smo da ste učinili krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i da je kazna srazmerna onome što ste učinili. Nadam se da se više nećemo sretati u sudnici - rekao je u obrazloženju presude sudija Kaliniću, na šta mu je on kratko odgovorio "hvala" i zbunjeno ostao da sedi na optuženičkoj klupi.

Tek kada mu se sudija ponovo obratio rečima da je izricanje presude završeno i da može da ide, Kalinić je polako ustao.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Mondo Uroš Arsić, starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track