POGAČAR ZADRŽAO VOĐSTVO: Van Art pobednik 11. etape Tur d Fransa
Foto: Profimedia

biciklizam

POGAČAR ZADRŽAO VOĐSTVO: Van Art pobednik 11. etape Tur d Fransa

Ostali sportovi -

Belgijski biciklista Vaut van Art pobedio je danas u 11. etapi Tur d Fransa, dok je Slovenac Tadej Pogačar zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Vozač ekipe Jumbo-Visma pobedio je u etapi od Sorga do Malosena dužine 198,9 kilometara, rezultatom pet sati, 17 minuta, 43 sekunde. Biciklisti su prvi put u istoriji imali dva uspona na planinu Mon Vantu.

To je četvrta etapna pobeda na Turu za Van Arta. Prethodno pobedio je u jednoj etapi u sprintu 2019. godine, a dve etape na ravnom prošle godine.

Drugi je bio vozač ekipe Trek-Segafredo Keni Elisond sa minut i 41 sekundom zaostatka, a treći njegov timski kolega Bauke Molema, istim zaostatkom.

Vozač ekipe Emirejts Tadej Pogačar zauzeo je četvrto mesto sa minut i 38 sekundi zaostatka, što mu je bilo dovoljno da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu. Isti rezultat ostvario je i Kolumbijac Rigoberto Uran.

Slovenački biciklista je prvi u generalnom plasmanu rezultatom 38 sati, 25 minuta i 17 sekundi. Drugi je Uran sa pet minuta i 18 sekundi zaostatka, a treći Danac Jonas Vingegor sa pet minuta i 32 sekunde zaostatka.

Naredna 12. etapa na programu je u četvrtak od Sen Pol Traa Šatoa do Nima, dužine 159,4 kilometara.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track