TIJANA BOŠKOVIĆ JE VANZEMALJAC! Andrija Gerić za Kurir: Do sad je bilo dobro, ali tek nas čeka najteže, Terzić dobro zna šta radi
Foto: Starsport©, OKS

ODBOJKA

TIJANA BOŠKOVIĆ JE VANZEMALJAC! Andrija Gerić za Kurir: Do sad je bilo dobro, ali tek nas čeka najteže, Terzić dobro zna šta radi

Ostali sportovi -

Odbojkašice dominiraju u Beogradu! Na Evropskom prvenstvu su impresivno prošle grupnu fazu - sa samo dva izgubljena seta, a njih su protiv naših devojaka u sredu osvojile Ruskinje koje su prvi put u istoriji poražene od Srbije na EP.

Odlična stvar je što će izabranice Zorana Terzića i završnicu takmičenja igrati kao domaćin. Nema dileme - atmosfera u "Beogradskoj Areni" biće vrhunska u nedelju, kada Srbija igra meč osmine finala, ali publika je i na utakmicama grupne faze bila vetar u leđa našoj reprezentaciji.

Podrška se posebno primetila baš u sredu protiv Rusije, a među više od 7.000 ljudi mesto na tribinama je našao i proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić.

On je za Kurir govorio o utiscima posle odigranih mečeva u grupi.

- Kada je publika na našoj strani ona nam je dodatni igrač, atmosfera je odlična i devojke za sada igraju dobro. Možda se previše igra zasniva na Tijani Bošković, ali takva nam je koncepcija, nadam se da će ona izdržati do kraja prvenstva - rekao je Gerić i odmah govorio o pauzi koju odbojkašice imaju.

- Važan im je odmor, imamo igračice koje imaju dosta godina, Terza to dobro zna i dobro raspoređuje. Čekaju nas teže, "biti ili ne biti" utakmice, sve do kraja moramo da dobijemo.

Srpkinje su trenutno dominantna sila u Evropi, u Beogradu su stigli do 21. uzastopne pobede na Evropskim prvenstvima. Ipak, našem legendarnom odbojkašu bogato iskustvo govori da nije važno šta se desilo već samo ono što će se tek desiti.

- Statistikom se bave novinari i statističari, bitno je da na terenu pokažeš šta i kako igraš. U naredne četiri utakmice moramo da dobijemo i to što je bilo na prošlom evropskom prvenstu nije bitno. Činjenica je da devojke igraju dobro, treba da ih podržimo maksimalno - jasno je poručio Gerić.

Već pomenuta Tijana Bošković je lider Terzićeve ekipe i na ovom prvenstvu.

- Ona je vanzemaljac u ženskoj odbojkaci i jedna od najboljih igračica. Bitno je da traje, već četiri godine je među najboljima, a nadam se da će ostati tu bar još 10 godina.

Da li su rezultati i dominacija ženske odbojkaške reprezentacije plod nestvarno dobre generacije, rada Zorana Terzića i njegovih pomoćnika, ili zasluge idu Odbojkaškom savezu?

- Sve zajedno. Igračice su kvalitetne i verovatno će u ovakvom sastavu ostati do Pariza. Imamo i dobre mlade igračice, na primer Katarina Lazović igra super, pokazala je da ima potencijal da bude dobra igračica.

Gerić je za Kurir potvrdio i da će pokušati da izdvoji vreme za dolazak u "Arenu" i za naredne utakmice Srbije, a posebno ističe koliko je za srpsku odbojku važno što imamo domaćinstvo prvenstva.

- Trudiću se da dođem, kada ne mogu svakako gledam na televiziji, bitno je da bude puna sala i puno ljudi. Evropsko prvenstvo u Beogradu je odlična prilika da se promoviše odbojka za neke nove Tijane i nove odbojkašice - zaključio je Andrija Gerić.

odbojkašice
foto: Starsport©

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track