ZVEZDAN TERZIĆ SIJA OD SREĆE: Ovo je nezapamćen uspeh, petu godinu zaredom CRVENA ZVEZDA igra Evropu
Foto: Zorana Jevtić

potpuni trijumf

ZVEZDAN TERZIĆ SIJA OD SREĆE: Ovo je nezapamćen uspeh, petu godinu zaredom CRVENA ZVEZDA igra Evropu

Fudbal -

Generalni direktor crveno-belih danas na žrebu u Nionu

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije mogao da sakrije osmeh posle još jednog velikog uspeha koji je ostvario nekadašnji šampion Evrope i sveta iz 1991. godine.

Ovo je peta godina u nizu da će crveno-beli igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, što Terzića čini veoma ponosnim.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

- Zvezda je ostvarila još jedan veliki uspeh. Čestitam igračima, stručnom štabu, navijačima i svim zaposlenim u klubu. Već petu godinu u nizu pokazujemo da nam je mesto u Evropi i sada sa puno optimizma dočekujemo žreb u Istanbulu. Pokazalo se da je razmišljanje koje smo uneli u klub više nego pozitivno i da to donosi rezultate - rekao je Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je dvostrukom pobedom u Klužu overila plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a time i ojačala sopstveni i srpski UEFA koeficijent.

- Pobedom nad Klužom izbili smo na fenomenalno 41. mesto na UEFA ranking listi, što je do sada nezapamćen uspeh. Takođe, zajedno sa ovom grupnom fazom, odigraćemo 68 utakmica u Evropi, a to su praktično dve cele ligaške sezone takmičenja.

Zvezdan Terzić, Crvena zvezda, pojačanja, prelazni rok
foto: Nebojša Mandić

Govorio je i o kvalitetu Lige Evrope, a na današnjem žrebu u Istanbulu Crvena zvezda će dobiti rivalima sa kojima će igrati tokom jeseni.

- Liga Evrope je smanjenog formata sada, tačnije nastupaju 32 umesto 48 ekipa, pa je mnogo kvalitetnija nego ranije. Ipak, siguran sam da će naši navijači uživati u onome što nas čeka u Ligi Evrope, ali mi nećemo prestati da težimo najvišim ciljevima. Još jednom, čestitam svima - Zvezda je petu godinu u Evropi - rekao je Terzić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track