SAD, PO MEDALJU! Srpske odbojkašice danas (17.00) u polufinalu EP igraju s Turskom
Foto: Profimedia

ODBOJKA

SAD, PO MEDALJU! Srpske odbojkašice danas (17.00) u polufinalu EP igraju s Turskom

Ostali sportovi -

Četa Zorana Terzića dosad je četiri puta u završnicama velikih takmičenja izlazila kao pobednik protiv današnjeg protivnika.

Aktuelne dvostruke uzastopne šampionke Evrope, odbojkašice Srbije, u polufinalu ovogodišnjeg EP igraće protiv Turske, što će biti repriza finala iz Ankare 2019. godine.

Srbija je prvak Evrope bila i 2011. godine, kada je Tursku pobedila u polufinalu. Od Turkinja smo bili bolji i na šampionatima Starog kontinenta 2015. u borbi za bronzanu medalju i dve godine kasnije opet u polufinalu, a novi polufinalni duel je na programu večeras (17.00) u Beogradskoj areni.

Naše odbojkašice su zabeležili sve pobede u grupi, a u nokaut fazi su lako savladale Mađarsku i Francusku. Selektor Zoran Terzić već dve decenije uspešno vodi nacionalni tim, a pred novi duel sa Turkinjama je izuzetno oprezan.

odbojkašice
foto: Profimedia

- Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igračica sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv - rekao je Zoran Terzić.

Tradicija je na našoj strani, ali iz protivničkog tabora takođe imaju najviše ambicije. Još nije zaboravljen bolni poraz pred svojim vatrenim navijačima u glavnom gradu Turske pre dve godine i želja za revanšem biće ogromna.

EVROPSKO PRVENSTVO

ČETVRTFINALE Italija - Rusija 3:0 Srbija - Francuska 3:1 Holandija - Švedska 3:0 Turska - Poljska 3:0

POLUFINALE Srbija - Turska 17.00 Holandija - Italija 20.00

MEČ ZA TREĆE MESTO subota 17.00

FINALE subota 20.00

Repriza prethodnog finala Eura, kada je Srbija slavila posle velike drame i pet setova u Izmiru. Sada domaćin, Srbija je favorit u polufinalu Evropskog prvenstva sa kvotom 1,42 u Mozzart kladioncama. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Turska - Srbija.

(Kurir sport/Lazar Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track