OSMI DAN ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U PEKINGU: Ignjatović 43. na 1. treningu spusta, sudbina Valijeve biće poznata u ponedeljak
Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG

PEKING 2022

OSMI DAN ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U PEKINGU: Ignjatović 43. na 1. treningu spusta, sudbina Valijeve biće poznata u ponedeljak

Ostali sportovi -

Osmi dan Zimskih olimpijskih igara u Pekingu doneo nam je nova uzbuđenja.

Još jedan dan u kojem glavna tema nije stizala sa ledenih borilišta već su sve oči bile uprte u zvaničnike i odluku Suda za sportsku arbitražu koji je trebao da objavi vreme početka suđenja ruskoj klizačici Kamili Valijevoj.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je 43. vreme od ukupno 46 takmičarki koje su završile trening.

Nevena Ignjatović
foto: PA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Norveški takmičari i dalje su najbrojniji kada je berba medalja u pitanju, a pored njih osmog dana ZOI u Pekingu na najviša pobednička postolja peli su se i Rusija, ali i Amerika.

Sve o dešavanjima osmog dana na ZOI u Pekingu pogledajte u nastavku.

14.25 - Lindvik ispred Kobajašija i Gajgera na velikoj skakaonici

Norveški takmičar u ski skokovima Marijus Lindvik osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu na velikoj skakaonici.Lindvik je posle prve serije bio na drugoj poziciji sa skokom od 140,5 metara i sa 144,8 bodova, a zlato mu je doneo sjajan skok u drugoj seriji.

Marijus Lindvik
foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT

Ovaj 23-godišnji Norvežanin je u drugoj seriji skočio 140 metara i osvojio 151,3 boda, što mu je omogućilo da sa ukupno 296,1 bodom preskoči Japanca Rjojua Kobajašija. Posle osvojenog zlata na maloj skakaonici, Kobajaši je danas morao da se zadovolji srebrom iako je bio vodeći posle prve serije.

On je danas skakao 142 i 138 metara i na kraju je sakupio 292,8 bodova. Sa šeste na treću poziciju probio se Nemac Karl Gajger koji se okitio bronzanim odličjem. Gajger je do bronze stigao skokovima od 138 metara i sa 281,3 bodom.

13.05 - Hokejašice Švajcarske i Finske u polufinalu Igara u Pekingu

Ženske hokejaške reprezentacije Švajcarske i Finske plasirale su se danas u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu, pridruživši se tako selekcijama SAD i Kanade.Najpre je Švajcarska pobedila Rusiju sa 4:2, dok je Finska u poslednjem četvrtfinalu slavila protiv Japana sa ubedljivih 7:1. Hojekašice Švajcarske će u polufinalu igrati protiv Kanade, dok će se Finska za plasman u finale boriti sa aktuelnim olimpijskim šampionkama, reprezentacijom SAD. Polufinala su na programu u ponedeljak.

12.30 - Braća Bo osvojila zlato i bronzu u biatlonu

Norveški biatlonac Johanes Tines Bo osvojio je zlatnu medalju u sprintu na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Posle zlata u mešovitoj štafeti, Bo je do najsjajnijeg odličja u pojedinačnoj konkurenciji stigao rezultatom 24 minuta i 0,4 sekunde promašivši samo jednu metu. Srebrnu medalju osvojio je Francuz Kanten Fijon Maje, zlatni u Pekingu na 20 kilometara. On je kroz cilj prošao sa 25,5 sekundi zaostatka za pobednikom. Bronzu je osvojio Johanesov stariji brat, Tarjei Bo sa 38,9 sekundi zaostatka. I on je bio deo mešovite štafete koja u Pekingu osvojila zlato.

braća Bo, Johanes Tines Bo, Kanten Fijon Maje, Tarjei Bo
foto: EPA/FILIP SINGER

11.57 - Gao Tingju doneo Kini zlato u brzom klizanju

Kineski takmičar u brzom klizanju Gao Tingju osvojio je zlatnu medalju u trci na 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Gao, bronzani iz Pjongčanga pre četiri godine, do zlata je stigao rezultatom 34,32 sekunde što je ujedno i novi olimpijski rekord. Takmičar iz Južne Koreje Ča Min Kju je za pobednikom zaostao samo 0,07 sekundi i okitio se srebrom, baš kao i na prošlim Igrama. Bronzanu medalju osvojio je Japanac Vataru Morišige koji je kroz cilj prošao za 34,49 sekundi.

Gao Tingju
foto: AP

11.13 - Olimpijski rekord Japana u timskoj poteri

Ekipa Japana u brzom klizanju postavila je novi olimpijski rekord u četvrtfinalu ženske timske potere na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Japan je oborio sopstveni olimpijski rekord s vremenom dva minuta i 53,61 sekunda, plasiravši se u polufinale kao najbolji tim. Tim Japana će se u polufinalu suočiti sa Rusijom, dok će se u drugom polufinalu sastati Kanada i Japan.

Japan
foto: EPA/ROMAN PILIPEY

10.37 - Ženskoj ruskoj štafeti zlato u skijaškom trčanju

Ženska reprezentacija Rusije u skijaškom trčanju osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u štafeti 4x5 kilometara. Tim Rusije u sastavu Julija Stupak, Natalija Neprajeva, Tatjana Sorina i Veronika Stepanova slavio je u uzbudljivoj trci rezultatom 53 minuta i 41 sekunda.

Najzaslužnija za zlato Ruskinja bila je Stepanova koja je u poslednjoj izmeni nadoknadila deset sekundi zaostatka za Nemicama. Štafeta Nemačke je na kraju osvojila srebro sa 18,2 sekunde zaostatka za pobednicama.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popele Švedjanke, koje su od novih olimpijskih šampionki bile sporije za 20,7 sekundi.Štafeta Norveške trku je završila kao peta. Tereza Johaug, koja je u Pekingu osvojila dve zlatne medalje, na kratko se približila vodećima, ali nije mogla više od toga.

Rusija
foto: AP

09.51 - Amerikanci dobili olimpijski klasik protiv Kanade

Muška hokejaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobedila je danas, u meču bez NHL zvezda, selekciju Kanade sa 4:2, u drugom kolu Grupe A olimpijskog turnira u Pekingu. Ovo je prvi put da su se SAD i Kanada, koje su zajedno osvojile čak 27 olimpijskim medalja (11 zlatnih), sastale od polufinala Igrara u Sočiju 2014. godine. Tada je slavila Kanada sa 1:0, pre nego što je postala olimpijski šampion.

Dve reprezentacije su ovog puta igrale bez svojih najboljih NHL igrača, koji ne učestvuju na Igrama zbog pandemije korona virusa. Iako su Kanađani prvi poveli na utakmici, Amerikanci su u nastavku preokrenuli i upisali pobedu u ključnom meču u trci za prvo mesto u grupi i četvrtfinale.

Hokejaši SAD sada imaju dve pobede, posle trijumfa nad Kinom u prvom kolu, dok Kanada ima pobedu u poraz pošto je u prvom kolu slavila protiv Nemačke.

hokej na ledu, Amerika, Kanada
foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

09.41 - Valijeva i dalje trenira dok čeka odluku CAS-a

Ruska umetnička klizačica Kamila Valijeva i danas je trenirala u Pekingu, dok čega odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) o tome da li će moći da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama. Ona je, kako prenosi agencija AP, bila u suzama nakon lošijeg treninga tokom kojeg je pala izvodeći trostruki aksel, skok koji obično izvodi bez problema. Više o tome čitajte OVDE.

Kamila Valijeva
foto: AP

08.41 - Nevena Ignjatović 43. na prvom treningu spusta

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je 43. vreme na treningu spusta na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Ona je na prvom treningu imala vreme od 1:43,25 minuta, što je skoro deset sekundi sporije od Priske Nufer iz Švajcarske. Zauzela je 43. mesto od ukupno 46 takmičarki koje su završile trening. Pred trku u utorak na programu su još dva treninga.

Nevena Ignjatović
foto: PA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Aktuelna olimpijska šampionka u spustu, Italijanka Sofija Godja je trening završila kao 12. sa 1,55 sekundi zaostatka za najboljom. Ona je izjavila da je zadovoljna što je završila svoj prvi trening u Pekingu, manje od tri nedelje nakon što je povredila koleno prilikom pada na trci u Kortini d'Ampeco, 23. januara.

Amerikanka Mikaela Šifrin je bila deveta na treningu s vremenom 1:34,80 minuta, odnoso bila je za 1,33 sekunde sporija od Nufer. Drugo vreme imala je Nemica Kira Vajdle, treće Austrijanka Kristina Šajer, a iza njih slede skijašice iz Švajcarske Korin Zuter, Mišel Gizin i Lara Gut-Behrami.

07.52 - Amerikancima zlato u miksu snoubord krosa

Američki snouborderi Lindsi Džejkobelis i Nik Baumgartner osvojili su danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u premijernom izdanju discipline kros za mešovite ekipe. Ovo je drugo zlato za Džejkobelis na Igrama u Tokiju pošto je prethodno slavila i u pojedinačnoj konkurenciji u krosu. Baumgartner i Džejkobelis su reprezentaciji SAD doneli peto zlato, a ukupno 11 medalju u Pekingu. Italijanski tim je osvojio srebrnu medalju, dok je tim Kanade završio kao treći.

Snoubord kros
foto: EPA/DAN HIMBRECHTS

Dobro došli na Kurirov blog!

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track