SLAVNI AMERIKANAC JE STAO UZ MLADU RUSKINJU: Reči koje je ALEK BOLDVIN uputio KAMILI odzvanjaju svetom!
Foto: AP/Evan Agostini, EPA/How Hwee Young

neverovatno

SLAVNI AMERIKANAC JE STAO UZ MLADU RUSKINJU: Reči koje je ALEK BOLDVIN uputio KAMILI odzvanjaju svetom!

Ostali sportovi -

Holivudski superstar ustao protiv organizovane medijske hajke protiv mlade ruske klizačice

Kamila Valijeva, mlada ruska klizačica, poslednjih nekoliko dana glavna je tema u svetskim medijima. Zapadni, pre svih oni iz Amerike i Kanade osuđuju mladu Ruskinju zbog navodnog dopingovanja pre više od mesec dana, dok oni drugi nalaze reči razumevanja, jer nije kriva što su joj problema sa srcem dali lek koji sadrži nedozvoljenu supstancu.

Kamila Valijeva
foto: EPA/HOW HWEE YOUNG

Američki glumac i holivudski superstar Alek Boldvin obratio se mladoj Kamili Valijevoj, devojčici od 15 godina biranim rečima. Bio je to njegov odgovor kanadskoj novinarki Sari Dženkins, novinarski stanice CBC Sports koja je na tviteru napisala da bi iz olimpijskog programa trebalo izbaciti one sportove u kojima postoji dominacija jedne ili dve zemlje, konkretno umetničko klizanje zbog Rusije. Zanimljivo, Sara je ubrzo obrisala svoju besmislenu poruku, ali su pojedini mediji preneli njeno pisanije. Prosto je neverovatno dokle sve ide medijska hajka, kada je u pitanju devojčica od 15 godina.

Da li bi trebalo eliminisati sportiste poput Kamile Valijeve koja pleni gracioznošću, genijalnošću i umećem, koja izvodi skokove koji su zabeleženi prvi put u istoriji (četvorostruki skok)?!

- Volim Olimpijske igre jer, čak i u ovako depresivnim vremenima, planeta zamre da bi, sa strahopoštovanjem, gledala kako nam sportisti (I umetnici) poput Kamile Valijeve pokazuju lepotu ovog sveta skoncentrisanu u igri jedne osobe. Pesma. Poema. Portret. Posvetiti svoj (u slučaju Valijeve, i dalje mali) život ovoj umetnosti... Hvala, Kamila, na tvom daru - razoružavajućoj lepoti namenjenoj celom svetu - poručio je Alek Boldvin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track