SVETSKI MEDIJI ISTRAŽUJU: Ko su roditelji Kamile Valijeve? Evo šta su saznali i zašto je DEDA ključna osoba u izveštajima CAS-a
Foto: AP

PEKING 2022

SVETSKI MEDIJI ISTRAŽUJU: Ko su roditelji Kamile Valijeve? Evo šta su saznali i zašto je DEDA ključna osoba u izveštajima CAS-a

Ostali sportovi -

Bura oko Kamile Valijeve se ne smiruje, a svetski mediji "bacili" su se na istragu i pokušali da saznaju ko su joj roditelji.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je detalje u vezi odluke da se ruskoj umetničkoj klizačici Kamili Valijevoj dozvoli nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Detaljna presuda na 41 stranici objavljena dan pošto je Valijeva posle grešaka u slobodnom programu zauzela tek četvrto mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

"Jednostavo rečeno, sportisti ne bi trebalo da budu izloženi riziku od ozbiljne štete, koja može biti izazvana neuspehom antidoping organa da efikasno funkcionišu na visokom nivou i na način koji je osmišljen da zaštiti integritet funkcionisanja Igara", navodi se u presudi.

Kamila Valijeva
foto: AP

Advokati ruske klizačice sugerisali su da je ona bila pozitivna, pošto živi sa dedom, koji je koristio trimetanzin posle operacije srca.

Oni su rekli da se to moglo dogoditi preko posuđa koje su koristili ona i njen deda, poput ispijanja iz iste čaše.

Tako je i porodičan život 15-godišnje Ruskinje postao još zanimljiviji javnosti, pa su se svetski mediji bacili u istragu ko su njeni roditelji.

Kamila Valijeva, Zimske olimpijske igre
foto: Profimedia

KO SU RODITELJI KAMILE VALIJEVE?

Njena majka, Asu Valijeva radi kao računovođa u Moskvi, dok identitet oca, kao i to čime se bavi, nisu uspeli da saznaju.

Kamila je rođena 26. aprila 2006. godine u Kazanju, udaljenom preko 700 kilometara od trenutnog mesta prebivališta - Moskve.

Kada je imala šest godina sa svojom majkom se preselila u glavni grad Rusije gde je "ulovila" u svet umetničkog klizanja i od tada ređa samo uspehe.

Rusija, Kamila Valijeva, Kamila Valieva
foto: Profimedia

Podsetimo, Valijeva je prethodno u ekipnoj konkurenciji osvojila olimpijsko zlato u Pekingu, da bi u četvrtak posle vodećeg mesta u kratkom programu završila na četvrtoj poziciji.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track