FUDBALERI CRVENE ZVEZDE OTPUTOVALI U RUSIJU: Biće gosti cenjenog turnira "Kup prijateljstva" u SANKT PETERBURGU (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

bratski

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE OTPUTOVALI U RUSIJU: Biće gosti cenjenog turnira "Kup prijateljstva" u SANKT PETERBURGU (VIDEO)

Fudbal -

Četiri mlade generacije iz Omladinske škole crveno-belih gosti Zenitove Akademije

Poznato je da Omladinska škola Crvene zvezde sjajno sarađuje sa ostalim školama fudbala, a jedna od njih jeste i Akademija Zenita iz Sankt Peterburga, sa kojom crveno-beli gaje višegodišnju saradnju.

Treneri iz Rusije već su bili gosti na Marakani, gde su zajedno sa fudbalskim stručnjacima iz Crvene zvezde kroz trenerske programe i prezentacije usavršavali svoje fudbalsko znanje. Upravo Zenitova Akademija biće domaćin "Kupa prijateljstva" koji će 19. i 20. februara biti odigran u Sankt Peterburgu, a na kom će priliku da zaigraju imati četiri generacije mladih talenata Crvene zvezde.

Omladinci Crvene zvezde
foto: www.crvenazvezdafk.com

Omladinci Crvene zvezde, jedna su od ekipa koje će se naći na "Kupu prijateljstva", a na spisku putnika našlo se 18 fudbalera: Nikola Borjan, Vasko Vasilev, Vladislav Goldin, Aleksa Ilić, Bratislav Marić, Nikola Motika, Marko Radić, Andrija Stožinić, Kosta Veselinović, Nemanja Vidojević, Vuk Despenić, Igor Marisavljević, Andrej Maslać, Boris Matić, Mihajlo Milosavić, Pavle Ognjenović, Falu Fol i Ivan Nikčević. Trener ekip je Nemanja Jokić.

Put Rusije, krenula je i kadetska selekcija crveno-belih, a šef stručnog štaba Slađan Nikolić, računa na 20 fudbalera, a to su: Dušan Begović, Jovan Miladinović, Aleksej Vukičević, Luka Đokić, David Đurić, Daris Karišik, Kosta Nedeljković, Luka Nikolić, Luka Stojsavljević, Lazar Đurić, Mihajlo Katanić, Andrej Petrović, Mateja Radonjić, Aleksa Cvetković, Mateja Bubanj, Veljko Vukojević, Veljko Dimitrijević, Dalibor Lazić, Jovan Mijatović i Stefan Miladinović.

Omladinci Crvene zvezde
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kao i stariji vršnjaci, i selekcija mlađih kadeta otputovala je u Sankt Peterburg, predvođena Urošem Uroševićem, na čijem se spisku našlo 15 igrača, a to su: Vuk Draškić, Stefan Maksimović, Danilo Bulatović, Uroš Ilić, Ilija Jakšić, Veljko Milosavljević, Mateja Ostojić, Vuk Roganović, Viktor Stojanović, Andrija Maksimović, Ognjen Milošević, Andrej Mladenović, David Dreo, Darije Markočević i Ognjen Mišić.

I pioniri Crvene zvezde odmeriće snage sa Zenitom na "Kupu prijateljstva", a šef struke Milorad Vilotić, računa na 18 fudbalera: Pavle Bekonja, Filip Dostanić, Strahinja Bobovac, Igor Bubanja, Ognjen Vulićević, Leon Ivanović, Strahinja Stojković, Đorđe Cvetković, Aleksa Vasilić, Mladen Grujić, Vasilije Kostov, Petar Manojlović, Miloš Maraš, Uroš Đorđević, Andrej Marić, Konstantin Pantić, Petar Popović i Davorin Tošić.

Omladinci Crvene zvezde
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svaka generacija imaće priliku da odigra po dva meča sa vršnjacima iz Zenita, te su tako po četiri meča na programu i 19. i 20. februara. "Kup prijateljstva" otvoriće duel pionira, koji će snage sa Zenitom odmeriti 19. februara od 13.00 časova po lokalnom vremenu. Nakon toga, od 15.05, svoju utakmicu odigraće i mlađi kadeti, a od 17.10 po lokalnom vremenu, na teren će istrčati i kadetska selekcija Crvene zvezde. Prvi dan turnira zatvoriće susret omladinaca koji će svoj meč odigrati od 19.25 sati.

Drugi dan turnira otpočeće utakmicom pionira, a taj duel na programu je od 11.00 časova po lokalnom vremenu. Nakon njih, na teren će od 13.10 istrčati selekcija mlađih kadeta, a od 15.15, snage sa Zenitom odmeriće Zvezdini kadeti. Turnir će zatvoriti utakmica omladinaca koja je na programu od 17.30 sati po lokalnom vremenu, a nakon toga od 19.30 sledi ceremonija svečanog zatvaranja i dodela nagrada.

Nikola Jelić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Crvena zvezda je do sada šest puta učestvovala na "Kupu prijateljstva", a 2019. godine, bila je i pobednik ovog turnira. Očekivanja povodom putovanja u Rusiju izneo je glavni trener u Omladinskoj školi Crvene zvezde Nikola Jelić, koji je istakao da će ove utakmice biti dobra provera.

- Četiri generacije naše Omladinske škole odigraće po dve utakmice sa Akademijom Zenita, i to će biti dobra provera. Bodovanje na turniru će biti identično kao i u prvenstvu, odnosno svaka pobeda vredeće tri boda, dok će nerešen ishod nositi jedan bod. Manja otežavajuća okolnost biće činjenica da će momci skoro odmah po dolasku u Rusiju istrčati na teren. Nismo uspeli da nađemo karte za redovnu liniju, zbog velikog broja ljudi, te smo se odlučili za čarter let. Letimo rano ujutru, i odmah sa aerodroma idemo direktno na teren. Nadam se da ćemo uspeti da se kako – tako aklimatizujemo i odigramo dobre utakmice protiv veoma kvalitetnog protivnika – zaključio je Jelić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track