NAPRAVIŠ JEDNU IZMENU I ZDJELAR SE PRETVORI U PIRLA: Partizan je drugačiji sa SUPER POJAČANJEM i Stanojević to odlično zna
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

ODLIČAN POSAO

NAPRAVIŠ JEDNU IZMENU I ZDJELAR SE PRETVORI U PIRLA: Partizan je drugačiji sa SUPER POJAČANJEM i Stanojević to odlično zna

Fudbal -

Osim solidnih situacija na početku utakmice Sparta nije bila opasna po gol Aleksandra Popovića. I u tim uvodnim minutima utakmice, mladi golman Partizana je pokazao da bi dugo mogao da bude prvi izbor crno-belih, ali i da već sada može da iznese važne evropske utakmice.

Ekipa Aleksandra Stanojevića u Beograd je iz Praga ponela velikih 1:0 i narednog četvrtka će na stadionu u Humskoj braniti prednost i pokušati da obezbede igranje osmine finala Lige konferencija.

Strateg Partizana je odlično pripremio meč protiv Sparte. Više puta je isticao tokom priprema da je apsolutni prioritet ekipe osvajanje titule u Super ligi Srbije, a tek sporadično je pominjao da bi bilo lepo ako bi u Evropi napravili još koji korak.

Slično je govorio i Saša Zdjelar u intervjuu za Kurir.

- Što se tiče Evrope, postigli smo neki uspeh koji smo hteli. Prvi cilj je bio plasman u grupu Lige konferencija, drugi je bio da prođemo grupu, jel tako? Sada je cilj da napravimo još jedan korak.

Za sada su napravili pola koraka, a dobre zasluge za to idu u pravo vezisti Partizana.

Jevtović u duelu sa fudbalerom Sparte
Jevtović u duelu sa fudbalerom Spartefoto: Starsport

Zdjelar je po običaju zatvorio sve što može da se zatvori i time odradio svoje važne poslove u defanzivi. A onda je, kada je Aleksandar Stanojević na teren u drugom poluvremenu poslao Marka Jevtovića, dobio veliku podršku pa je mogao i da češće razmišlja o golu Sparte.

Jevtović je pokazao da bi njegov povratak crno-belom dresu mogao da bude najbolja stvar koja se ove sezone dogodila Partizanu. Za tih 45 minuta i još nekoliko nadoknadnog vremena činilo se da pomoću dugog koraka može da dohvati svaku loptu.

A u međuvremenu, Zdjelar je, kao što je nekada to radio Andrea Pirlo, poslao hirurški precizan pas Kvinsiju Menigu. Upravo su sa legendarnim Italijanom navijači poredili zamenika kapitena na društvenim mrežama, a bilo je i dosta šaljivih komentara...

Andrea Pirlo, Saša Zdjelar
foto: Screenshot/Instagram

Lopta verovatno nije mogla bolje da padne pred Holanđanina koji je odlično reagovao za prednost u 78. minutu.

I kada se na to doda još jedan odličan meč Slobodana Uroševića, koji je uz Zdjelara jedan od najpouzdanijih fudbalera na kojeg Aleksandar Stanojević može da računa i srčanost koju su uneli mladi igrači, Nemanja Jović, Marko Milovanović i Nikola Terzić, dobije se i više nego dobar utisak.

Partizan je u Pragu napravio odličnu stvar i za srpski fudbal što posebno može da raduje navijače.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track