OTIŠAO IZ RATA, PREMLATIO BRITANCA I ODBRANIO SVETSKI TRON: Dok je Ukrajinac slavio, Džošua napravio NEVIĐENI SKANDAL! (VIDEO)
Foto: Printscreen

tenzija

OTIŠAO IZ RATA, PREMLATIO BRITANCA I ODBRANIO SVETSKI TRON: Dok je Ukrajinac slavio, Džošua napravio NEVIĐENI SKANDAL! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Ukrajinski bokser Oleksandar Usik odbranio je titule prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO.

On je u subotu u Džedi posle 12 rundi podeljenom odlukom sudija u revanšu porazio Britanca Entonija Džošuu.

Usik (34) je odlučio da ostavi ratnu opremu i napusti domovinu kako bi ušao u ring sa Britancem i odbranio svetski tron. Na kraju je i uspeo. Odlukom sudija došao je do trijumfa, posle čega je iznervirani Britanac Džošua napravio skandal.

Dok se Ukrajinac spremao za pobednički govor, Džošua je uzeo šampionske pojaseve, bacio ih na pod, a onda sramno izvređao protivnika.

"Nemaš nikakve veštine, kako si me dobio", vikao je Britanac.

Ubrzo je shvatio da je napravio veliku grešku, pa je uputio izvinjenje Usiku.

"Prvo želim da se izvinim, ponele su me emocije. Usik je fenomenalan borac. Njegova pobeda pokazuje koliko je truda i rada uložio i zaslužuje veliki aplauz za sve, neverovatan je. Izučavao sam borbe ukrajinskih boksera, video sam kakve sve šampione imaju, nikada nisam bio tamo, ali ono što se dešava u Ukrajini nije lepo. Usik je uprkos svim tim dešavanjiam uspeo da dođe ovde i da pobedi", izjavio je kasnije Džošua.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track