JEZIVE PRETNJE Marija pobegla tokom Oluje, a hrvatski navijači joj poručili: Ovi oko Knina su najgori, ja bih to uredio do podne
Foto: Profimedia

Užas

JEZIVE PRETNJE Marija pobegla tokom Oluje, a hrvatski navijači joj poručili: Ovi oko Knina su najgori, ja bih to uredio do podne

Ostali sportovi -

Mediji u regionu preneli su tekst iz Kurira o atletičarki Mariji Vuković u kojoj se pominje da je poreklom iz Knina iz kog je morala da izbegne 1995. godine tokom vojno-policijske akcije Oluja.

Vuković je u nedelju uveče osvojila srebrnu medalju za Crnu Goru u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

I dok se većina u regionu raduje njenoj medalji, kao i bronzi mlade Srpkinje Angeline Topić, ima onih koji i ovu lepu vest pretvaraju u zlo.

Tekst je izazvao dosta pažnje na društvenim mrežama, gde su hrvatski navijači uputili niz jezivih i morbidnih pretnji crnogorskoj atletičarki.

Marija je rođena u Kninu, odakle je, kako je izjavila njena sestra Jovana za portal kosarka24.rs izbegla sa porodicom u Beograd, a kasnije se preselila na Cetinje.

"Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija „Oluja“, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog uslova u svom sportu, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom", otkrila je Marijina sestra Jovana.

Jedan od komentara koji sadrži jezive pretnje je glasio: "Ovi oko našeg Knina i jesu najgori, ja bi to uredio do podne".

Marija Vuković, Knin, Oluja, atletika
foto: screenshot

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track