VOZAČ JOKIĆEVIH KASAČA DISKVALIFIKOVAN! Pribić JEDINI nije završio trku na jugu Francuske vrednu 26.000 evra! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ŠAMPIONAT MEDITERANA

VOZAČ JOKIĆEVIH KASAČA DISKVALIFIKOVAN! Pribić JEDINI nije završio trku na jugu Francuske vrednu 26.000 evra! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Povratnik iz Francuske Elijano već galopira na hipodromu kraj Careve ćuprije, jaši ga džokej Milojević, vlasnik Tešić najavljuje pohod na Ljubičevskim konjičkim igrama

Zahvaljujući veoma agilnoj Danici Kolar, dugogodišnjem sekretaru i handikaperu Srpskog kasačkog saveza (SKAS), ali u poslednje vreme sve više i Aleksandru Jankulovu, koji je ove sezone vratio kasače na Beogradski hipodrom, a kao trener i vlasnik nedavno u Somboru osvojio prvi derbi (kobila Tekila, osmi trijumf vozača Branislava Mukića), vesti iz kasačkog sporta u Srbiji i regionu su aktuelne na zadovoljstvo ljubitelja ove vrsta konjičkog sporta.

U petak uveče, na jednom od najčuvenijih hipodroma u Francuskoj Kanj-Sur-Meru, vozač iz Jokićeve štale "Drim kečer" Vladimir Pribić predstavljao je Srbiju na šampionatu Mediterana za vozače, ali je nažalost diskvalifikovan i jedini od osam učesnika nije završio trku. Nepun minut od starta trke nije mogao da obuzda konja koga je vozio, pa je isključen zbog dugog galopa. On je bio u sulkama grla Ekler du Gosije.

Šampionska trka je bila na 2700 metara (autostart), za nagradni fond od 26.000 evra! Pobedio je predstavnik domaćina David Bekaert, koji u karijeri ima više od 800 pobeda, sa grlom Žepard de Tilard, koji je opravdao ulogu prvog rfavorita (PMU totalizator kvota 1,5) uz ostvareno vreme 1:15,30 prosečno po kilometru.

Vladimir Pribić
foto: SKAS

Sa Pribićem su na jugu Francuske i vozač Miodrag Pantić, koji će predstavljati Srbiju na Evropskom šampionatu vozača 10. i 11 septembra na hipodromu u Monsu (Belgija), kao i njegov menadžer Brani Vajtbird i naš poznati starter Zoran Ivošević iz Kragujevca.

U nedelju su bile tradiocionalne kasačke trke u Adi u organizaciji KK "Halas Jožef", a jedna trka "Memorijal Mirko Vrgov" (1600 m, autostart, 80.000 dinara), održana je u čast jednog od najzaslužnijih ljudi za razvoj konjičkog sporta u Srbiji, koji je iza sebe ostavio i poreklopisnu knjigu "Jugoslovenski kasači 1900-1999". U toj trci pobedilo je grlo oždrebljeno u Francuskoj Dušeze Fote (vozač i trener Monika Kečenović), uz pobedničko vreme 1:15,7 prosečno po kilometru, ispred "šveđanina" Fidagu U.R. (Branislav Mukić, 1:16,0).

Dan posle spektakularnog 95. kasačkog derbija, održanog u Somboru, sastanak kasača je u organizaciji KK Mladost bio u Omoljici, a u nedelju će trke biti održane u Žablju (sedam trka, u okviru kojih će biti jedna i za poni grla). U galopu je pauza sve do značajnih trka na hipodromu u Požarevcu početkom septembra, ali je veoma živo na trkalištu kraj Careve ćuprije.

Miloš Milojević Struja
foto: Printskrin/Facebook

Sa treninzima je u Beogradu počeo i trogodac Elijano, povratnik iz Francuske, koga jaši Kragujevčanin Miloš Milojević Struja, omiljeni džokej beogradske publike. Trener Miroslav Kolar je veoma pažljiv u radu sa Elijanom, a vlasnik Slobodan Tešić Teške hrabro najavljuje pohod na predstojećim Ljubičevskim konjičkim igrama, tako da bi uskoro na požarevačkoj travnatoj stazi publika mogla da uživa gledajući galopera koji je ove godine zablistao u Francuskoj.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track