MOĆNA SRPKINJA! Sara Ćirković na ubedljiv način došla do finala Svetskog prvenstva
Foto: Iba

boks

MOĆNA SRPKINJA! Sara Ćirković na ubedljiv način došla do finala Svetskog prvenstva

Ostali sportovi -

Apsolutna dominacija Sare Ćirković. Reprezentativka Srbije u kategoriji do 50 kg je u finalu Svetskog prvenstva za omladince (U 18). Posle pobeda nad Meksikankom i Engleskinjom na red je došao i trijumf nad prvakinjom Azije Tamana Tamana.

A ko je gledao meč u Španiji zaista je uživao. Sara je bila ubedljiva od starta pa sve do poslednjeg minuta treće runde. Sudije su svaku rundu dale Srpkinji - 5:0. A španski voditelj koji je na kanalu IBA prenosio meč bio je oduševljen kako je Sara, kako on kaže plesala u ringu i uzimala bodove bez ikakvog straha ili umora.

- Pripremali smo se dugo za ovaj meč. Uočio sam slabosti koje ima Indijka, iz meča koji je pobedila u četvrtfinalu. Sara je poslušala moje savete i zaista se sve sjajno završilo. Sada da se odmori malo, pa u finalu novi boj za novu pobedu za Srbiju i Republiku Srpsku - istakao je Mirko Ždralo, trener Sare Ćirković.

Sara Ćirković
foto: Iba

Sara je već u aprilu pokazala da je najveća nada srpskog ženskog boksa. Dominirala je na Evropskom prvenstvu za omladince, osvojivši zlato u Sofiji. Sada je maksimalno spremna stigla u grad La Nunsija i srebro je sigurno ali znajući njene kvalitete ona će od prvog gonga ići na pobedu i veliku zlatnu medalju.

Sara je članica kluba Obilić iz Zvornika, gde i trenira. Živi u Bratuncu a ide u srednju školu u Srebrenici. Srbija se zaista ponosi ovom devojkom, koja će sigurni smo dugo dominirati u zemlji i inostranstvu i u seniorskoj olimpijskog kategoriji do 50 kg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track