ENRIKEOVA DECA TERORISALA I RAZMONTIRALA KOSTARIKU! NIKADA u istoriji Mundijala se ovo NIJE DESILO (VIDEO)
Foto: EPA

KATAR 2022

ENRIKEOVA DECA TERORISALA I RAZMONTIRALA KOSTARIKU! NIKADA u istoriji Mundijala se ovo NIJE DESILO (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Španije demonstrirali su silu u drugoj utakmici prvog kola grupe E protiv Kostarike - 7:0.

Od početka je bilo jasno da je Španija prejak tim za Kostarikance.

Smenjivali su se napadi Crvene furije jedan za drugih, a vrlo brzo je pukla odbrana Kostarike.

Dani Olmo, koji je bio jedan od najraspoloženijih igrača na terenu, postigao je gol u 11. minutu nakon sjajne kombinacije sa Gavijem.

Do poluvremena su Španci bili precizni još dva puta, a strelci si bili Asensio u 21. minutu, odnosno Feran Tores u 31. minutu iz penala.

Veliki doprinos imao je i Đordi Alba koji je asistirao kod drugog gola, a nad njim je napravljen faul za penal.

Posed lopte Španaca u prvom poluvremenu bio je čak 85% vremena.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Španije, golovima Toresa u 54. minutu, a zatim i fenomenalnim volejom Gavija u 74. minutu kojim je Kejlor Navas savladan peti put.

Dani Olmo
foto: Profimedia

Ni tu nije bio kraj mukama Kejlora Navasa i njegovih saigrača. Soler je u 90. minutu povisio na 6:0, a Morata u 92. postiže i sedmi gol za Španiju.

Tako je Crvena furija istakla jasnu kandidaturu za samu završnicu Mundijala, mada je jasno da je ova ekipa Kostarike jedna od slabijih na turniru.

Kostarikanci nisu imali nijedan šut ka golu Španije na celoj utakmici.

Grupa E, Španija - Kostarika 7:0 (3:0)

TOK MEČA:

Kraj utakmice.

- Kostarika nije imala nijedan šut ka golu Španije na celoj utakmici.

90. + 2 minut - GOOL, 7:0, Morata. Ispratio je Alvaro Morata asistenciju sjajnog Danija Olma i zakucao loptu u mrežu Navasa.

90. + 1 minut - Igraće se osam minuta nadoknade. Još jedna u nizu dugih nadoknada, u skladu sa poslednjim instrukcijama sudijama.

90. minut - GOOL, 6:0, Soler. Izašao je Soler sam pred Navasa i rutinski matirao golmana Kostarike.

74. minut - GOOL, 5:0, Gavi! Genijalna reakcija Gavija na centaršut Morate. Iz prve je šutirao volejom, lopta se odbila od desnu stativu i završila u mreži. Majstorija.

73. minut - veoma je raspoložen za igru danas Dani Olmo. Prodor još jednom, ovaj put po levoj strani, ali zaustavila ga je odbrana Kostarike.

72. minut - Agilera menja Borgesa.

70. minut - Novi pokušaj Olma glavom, ovaj put brani Navas.

69. minut - Marko Asensio napušta igru, ulazi Niko Vilijams. Prethodno je Kalvo dobio prvi žuti karton na utakmici.

64. minut - Šutira Alvaro Morata, ali pored gola. Izlaze iz igre Alba i Buskets, a ulaze Koke i devetnaestogodišnji Balde.

61. minut - Ulazi u igru legendarni Brajan Ruiz, umesto mladog Benetea. Zamora menja Kontrerasa.

58. minut - Prete Španci iz kornera, ali brane se Kostarikanci.

57. minut - Izlaze iz igre dvostruki strelacTores i Pedri, a ulaze Morata i Soler.

54. minut - GOOOL, 4:0, Feran Tores. Kombinovali su Feran Tores i Gavi, delovalo je da će izgubiti loptu, ali snalazi se Tores među dva igrača Kostarike i uspeva da proturi loptu pored Navasa.

53. minut - Preti Olmo po desnoj strani, ali izblokiran je njegov šut. Nastavljaju Španci da pletu mrežu oko gola Navasa.

- Posed lopte Španije u prvom poluvremenu bio je čak 85% vremena.

48. minut - Vukao je dugo loptu Aspilikueta, na kradju dodao do Asensija koji šutira sa distance, ali preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u ekipi Kostarike, Voston je ušao umesto Martineza.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena.

45. + 5 minut - Našao se u šansi Marko Asensio u završnici poluvremena, ali šutirao je daleko od gola.

45. + 1 minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

44. minut - Miran period igre. Stali su Španci sa napadima, kao da samo čekaju kraj poluvremena.

38. minut - Nakon trećeg gola malo su Španci prepustili loptu igračima Kostarike, ali osim ubačaja u šesnaesterac, ništa više ne uspevaju da urade Kostarikanci.

31. minut - GOOOL, 3:0, Feran Tores. Sigurno izveden penal napadača Barselone u levu stranu gola. Španija apsolutno dominira.

29. minut - Penal za Španiju. Duarte je faulirao Albu.

24. minut - Ne prestaju sa napadima Španci. Pokušao je Feran Tores, ubrzno nakon toga i Asensio, ali brane se Kostarikanci.

21. minut - GOOOL, 2:0, Asensio. Stigla je lopta do fudbalera Real Madrida a on je bez puno razmišljanja raspalio po golu. Blizu je bio Navas da odbrani, ali uspeo je samo da zakači loptu. Asistencija Danija Albe.

16. minut - Pokušavaju igrači Kostarike malo da se otrgnu početnog pritiska Španije. Mladi Benet je krenuo po levoj strani, ali je fauliran. Bez veće opasnosti po Španiju nakon slobodnog udarca.

11. minut - GOOOL, 1:0 za Španiju. Dani Olmo! Sjajno su kombinovali Gavi i Olmo, da bi na kraju Olmo iz blizine samo prebacio loptu preko Navasa.

9. minut - Drži Španija posed lopte skoro sve vreme. Prilika za Asensija, ali njegov šut iz šesnaesterca odlazi pored gola. Sjajno mu je kreirao šansu Pedri.

5. minut - Velika šansa za Španiju! Dani Olmo je izašao sam pred gol rivala, ali je šutirao tik pored stative.

Kejlor Navas
foto: EPA

1. minut - Počela je utakmica.

UOČI MEČA:

16:45 - Utakmica se igra na stadionu Al Tumama, a pravdu će deliti sudija Mohamed Abdula.

16:40 - Španija apsolutni favorit

Kvota na pobedu Španije je 1.22, a na Kostariku 16.00. Na nerešen rezultat koeficijent je 7.75. Na primeru Argentine i Nemačke videli smo da to ne mora ništa da znači.

16:30 - Poznati su sastavi timova

ŠPANIJA (4-3-3): Simon – Aspilikueta, Rodri, Laport, Alba – Gavi, Buskets, Pedri – Tores, Asensio, Olmo. Trener: Luis Enrike.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Martinez, Fuler, Duarte, Kalvo, Ovijedo – Kampbel, Borges, Teheda, Benete – Kontreras. Trener: Luis Suarez.

Fudbaleri Španije igraju svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Kostarike.

Nakon poraza Nemačke od Japana, u grupi E stvari su se veoma zakomplikovale već u startu. Zbog toga će Španci sasvim sigurno biti još oprezniji sa ciljem da izbegnu dodatne probleme u cilju da dođu do osmine finala.

Podmlađena Crvena furija nije u najužem krugu favorita za osvajanje Mundijala, ali to selektoru Luisu Enrikeu verovatno koliko toliko skida pritisak španske javnosti.

Ipak, samim nepozivanjem zvezda kao što su Alkantara, De Hea, Serhio Ramos, Kepa Arizabalaga i još neki, stvorio je određenu dozu nezadovoljstva u svojoj državi.

Luis Enrike
foto: EPA

Enrike je odlučio da se osloni na kombinaciju mladog i starog, pa tako računa na mlade igrače Barselone, Gavija, Pedrija, Fatija i Ferana Toresa, a od iskusnijih tu su Buskets, Alba i Aspilikueta.

Pitanje je ima li Enrikeova Španija kvalitet za neke dalje domete, ali prolazak grupe ne bi smeo da se dovodi u pitanje.

Kostarika, Mundijal
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Kostarika na Mundijal dolazi nakon interkontinentalnog baraža u kojem je minimalnom pobedom bila bolja od Novog Zelanda.

Član reprezentacije i dalje je legendarni Brajan Ruiz, a dobar deo tima čine igrači iz domaće lige. Od internacionalaca se najviše očekuje od Džoela Kembela, bivšeg igrača Arsenala koji nastupa za meksički Leon, a tu je i iskusni Kejlor Navas, golman PSG-a.

Utakmica počinje od 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track