MUNDIJAL, 4. DAN: Sumiramo dan - ludilo Asana, furiozna Španija, talična Belgija i NULA HRVATA
Foto: AP

KATar 2022

MUNDIJAL, 4. DAN: Sumiramo dan - ludilo Asana, furiozna Španija, talična Belgija i NULA HRVATA

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Maroko - Hrvatska 0:0

Nemačka - Japan 1:2

Španija - Kostarika 7:0

Belgija - Kanada 1:0

22.20 - To je sve za ovaj novi ludi dan na Mundijalu. Sutrašnji dan svi jedva čekamo...

22:00 - Sreća. Belgija je imala mnogoooo sreće.

20:00 - Počeo je poslednji meč dana Belgija - Kanadal

19:00 - Kakvo "crno" iznenađenje... Španija je uništila Kostariku sa 7:0. Zanimljivo, Kostarika nije imala nijedan šut ka golu rivala.

17:00 - Počela je utakmica između Španije i Kostarike. Da li možemo da očekujemo novu senzaciju? Pratite taj meč OVDE.

16:45 - Šta mislite kako su Grobari reagovali na sve dešavanja na meču Nemačka - Japan?

16:00 - Megasenzacija! Japan je pobedio Nemačku sa 2:1.

15:13 - Sosa posle remija sa Marokom

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Hrvatske Borna Sosa izjavio je danas da je utakmica protiv Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru, koja je završena rezultatom 0:0, bila teška, čvrsta i intenzivna, ali da je Hrvatska kontrolisala veći deo utakmice.

"Jesmo li osvojili bod ili smo izgubili dva? ; I jedno i drugo, Maroko je stvarno dobra ekipa, odigrali su dobro. Igrali su intenzivno, imali su veliku podršku navijača. Prva je utakmica, otvaranje, to je uvek teško. Ali mislim da smo pokazali dobre stvari", rekao je Sosa novinarima nakon utakmice, prenela je Hina.

On je dodao da su imali nekoliko polušansi i prilika, koje, kako je istakao, u takvim utakmicama moraju da iskoriste.

Sosa je istakao i da je njegov prvi nastup na Svetskim prvenstvima bio "jako emotivan trenutak".

"Rekli su nam da su ljudi u Hrvatskoj uzimali pauzu na poslu kako bi nas gledali. Lepo je čuti takve stvari, kada znaš da je cela Hrvatska uz nas", rekao je Sosa.

14.34 - Nemačka povela sa BELE TAČKE

Ilkaj Gindogan sigurno realizuje udarac sa "bele tačke" i Nemačka u 33. minutu vodi sa 1:0 protiv Japana.

Detalje sa ovog meča možete pratiti na OVOM LINKU.

14.22 - Papa Franja se pomolio da SP u Kataru bude prilika za mir u svetu

Poglavar Katoličke crkve papa Franja pozdravio je održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu i pomolio se da taj turnir u Kataru bude prilika za slogu i mir u svetu. "Neka ovaj značajan događaj bude povod za susret i slogu nacija, u korist bratstva i mira među narodima. Pomolimo se za mir u svetu i kraj svih sukoba", rekao je papa Franja u svom nedeljnom obraćanju vernicima u Vatikanu. Papa Franja (85) je dugogodišnji ljubitelj fudbala i ističe sport kao način promocije solidarnosti i bratstva. Rođen je u Argentini i navija za klub San Lorenco iz Buenos Ajresa.

Papa Franja
foto: EPA/FABIO FRUSTACI

14.10 - Piksi se obraća pred meč sa Brazilom

Selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić obratiće se medijima na poslednjoj konferenciji "Orlova" pred meč sa Brazilom. Tok konferencije možete pratiti uživo na OVOM LINKU.

14.00 - Počeo je meč NEMAČKA - JAPAN

Duel "pancera" i "samuraja" možete uživo pratiti na OVOM LINKU.

1 / 7 Foto: AP

13.44 - Modrić: Imamo još dva meča da prođemo grupu

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je meč protiv Maroka bio dosta težak, ali da aktuelni viceprvaci sveta imaju još dve utakmice za prolazak u nokaut fazu."Imali smo neke šanse, ali nismo uspeli da zabijemo. Hteli smo da otvorimo prvenstvo pobedom, ali nije išlo. Mislim da će nam sada biti lakše", rekao je Modrić.

Hrvatska, Maroko
foto: AP

13.01 - Selektor Urugvaja: Moji igrači su najbolji na svetu

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Dijego Alonso izjavio je da su njegovi igrači 'najbolji na svetu', i dodao da to kaže 'bez arogancije"'. "To su osećanja, to je ono što osećam - moji su, oni su najbolji. Oni su za mene moja deca, oni su najbolji na svetu", rekao je Alonso pred utakmicu sa Južnom Korejom. On je istakao da je njihovo najbolje oružje pripadnost igrača urugvajskom fudbalu, odnosno načinu na koji se identifikuju sa selekcijom. "I najmanju odluku koju su doneli poslednjih meseci, uradili su je imajući na umu reprezentaciju. Ovo mora da nas učini ponosnim, nas, tehničko osoblje, ali i celu zemlju", istakao je Alonso, u osvrtu na to što su Edison Kavani i Luis Suarez letos promenili klubove kako bi se što bolje pripremili za Svetsko prvenstvo. Dodao je i da urugvajski defanzivac, Ronald Aruaho, koji je 28. septembra operisan zbog povrede tetive desne butine i još uvek je u fazi oporavka, neće biti na raspolaganju za taj meč.

12.55 - Maroko i Hrvatska odigrali BEZ GOLOVA

Fudbaleri Hrvatske i Maroka odigrali su nerešeno (0:0), u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru. Više o ovom meču možete pročitati na OVOM LINKU.

1 / 14 Foto: AP

11.47 - Belgija će sakriti reč 'ljubav' na rezervnim dresovima

Fudbalski savez Belgije saopštio je da će na rezervnim belim dresovima biti sakrivena reč "ljubav", nakon što je FIFA zabranila upotrebu tog dresa."Tužno je, ali FIFA nam ne ostavlja izbor. U ostalom, oprema ostaje nepromenjena", rekao je generalni direktor belgijskog saveza Piter Bosar. Sporni natpis se nalazi na kragni, na kojoj će sada biti zalepljena nalepnica. Dres je predstavljen u septembru prošle godine, a inspirisan je belgijskim muzičkim festivalom "Tomorrowland" i predstavlja vrednosti "različitosti, jednakosti i inkluzije". FIFA je saopštila da je to zapravo odrednica za muzički festival, što se može smatrati prikrivenom reklamom.

11.00 - Počeo meč MAROKO - HRVATSKA

Prvi duel današnjeg programa možete uživo pratiti na OVOM LINKU.

1 / 8 Foto: EPA/Noushad Thekkayil

10.28 - Kujate zbog povrede propušta meč protiv Katara

Senegalski fudbaler Šejhu Kujate najverovatnije će propustiti utakmicu drugog kola Svetskog prvenstva protiv Katara, zbog povrede tetive. Vezni igrač je u ponedeljak na nosilima u 73. minutu napustio meč protiv Holandije. Teren je zbog grčeva nešto ranije napustio i odbrambeni igrač Abdu Dijalo, ali se očekuje da se on danas vrati treninzima. Ovogodišnji pobednik Afričkog kupa nacija je uoči Svetskog prvenstva ostao i bez napadača Bajerna Sadija Manea.

Senegal
foto: AP

10.23 - Emir Katara nosio zastavu Saudijske Arabije - bivšeg neprijatelja

Emir Katara Tamin bin Hamad al Tani i saudijski prestonaslenik Mohamed bin Salman koriste SP za bilateralno približavanje, godinu dana posle završteka diplomatsko-trgovinske blokade koju su nametnuli Rijad i susedne zemlje. Pošto svet pažljivo motri na Mundijal i zemlju domaćina - Katar, novinari su zapazili da je emir Katara na utakmici Argentine i Saudijske Arabije, nosio saudijsku zastavu koju je podigao na kraju meča. Scena sa zastavom svedoči o približavanju dve zemlje, ocenio je francuski radio i dodao da je na ceremoniji otvaranja saudijski princ sedeo pored katarskog emira.

10.00 - Kejn ide na skener zbog povrede skočnog zgloba

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn, koji je u prvom meču Svetskog prvenstva protiv Irana povredio skočni zglob, biće podvrgnut skeneru, Selektor Engleske Garet Sautgejt bio je optimističan posle meča u vezi stanja igrača Totenhema. "Mislim da je Hari dobro. Izgledalo je kao da je namerno udaren, ali je nastavio meč. Zamenili smo ga jer smo osetili da to možemo da priuštimo u tom trenutku", rekao je Sautgejt.

Hari Kejn
foto: EPA/Neil Hall

09.37 - Disciplinski postupak protiv Ekvadora

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv Ekvadora zbog uvredljivih pesama navijača te selekcije tokom utakmice protiv Katara, na otvaranju Svetskog prvenstva. FIFA nije navela o kojim navijačkim pesmama je reč, dodajući da pokreće postupak u skladu sa članom 13 Disciplinskog pravilnika, kojim se kažnjava "vređanje dostojanstva ili integriteta neke zemlje, osobe ili grupe upućivanjem neprijateljskih, diskriminatorskih i uvredljivih reči". To međunarodno telo kažnjava takav prekršaj sa "deset mečeva suspenzije" kada je u pitanju igrač ili službeno lice, kao i novčanom kaznom "od najmanje 20.000 švajcarskih franaka" (20.400 evra) i utakmicom iza zatvorenih vrata kada je reč o nekoj federaciji.

08.38 - ŠOK ZA FRANCUZE: Ernandes pokidao ligamente!

Francuski fudbaler Luka Ernandes pokidao je prednje ukrštene ligamente desnog kolena i propustiće ostatak Svetskog prvenstva u Kataru. Ernandes je u Dohi obavio magnetnu rezonancu koja je "nažalost potvrdila prethodnu dijagnozu - rupturu prednjeg ukršenog ligamenta desnog kolena", naveo je Savez u saopštenju.

luka ernandez završio učešće u kataru
luka ernandez završio učešće u katarufoto: AP

08.26 - Pljušte TEŠKE OPTUŽBE na račun Mesija!

Uticajni španski list "As" plasirao je bombastičnu vest sa naslovom "Da li Leo Mesi promoviše Saudijsku Arabiju". Pomenuti medij tvrdi da je Argentina na čelu sa Mesijem pustila Saudijce! Više o ovoj vesti pročitajte na OVOM LINKU.

mesi na udaru
mesi na udarufoto: Profimedia

07.46 - Košmarno jutro za Argentinu

Argentinci su imali košmarno jutro posle poraza reprezentacije od Saudijske Arabije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, preneo je francuski sportski list Ekip (L'Equipe) utiske medija. Sportski list Ole na naslovnoj strani je napisao "To je više od hladnog tuša, to je udarac".

Učenici su imali izbor da gledaju utakmicu u školi ili da ostanu kod kuće. Pekare su se ranije otvorile kako bi obezbedile peciva za navijače spremne da u 7.00 zajedno pevaju himnu, ne sluteći da reprezentacija neporažena u 36 utakmica može da izgubi. Jedan argentinski novinar je razočarano za Lionela Mesija rekao da je "glumac stigao na Brodvej, ali je zaboravio tekst".

07.00 - Danas na terenu Hrvatska i tri favorita za titulu

Danas su na programu četiri utakmice, a program otvaraju fudbaleri Maroka i Hrvatske od 11 časova. Zatim sledi duel Nemačke i Japana koji, bar na papiru, obećavaju dobru zabavu, a takođe i naredni meč Španije i Kostarike. Za kraj dana na teren izlaze Belgija i Kanada čije boje brani golman Crvene zvezde Milan Borjan.

milan borjan brani za kanadu
milan borjan brani za kanadufoto: AP

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track