ZVEZDAŠI SADILI DRVEĆE U PARKU PRIJATELJSTVA: Sutra je rođendan SD Crvena zvezda, porodica se okupila lepim povodom
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

za zdraviju planetu

ZVEZDAŠI SADILI DRVEĆE U PARKU PRIJATELJSTVA: Sutra je rođendan SD Crvena zvezda, porodica se okupila lepim povodom

Ostali sportovi -

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine navršava 78 godina od svog osnivanja. U okviru proslave 78. rođendana crveno-bele porodice, koja broji 34 kluba, Upravni odbor je doneo odluku da se u Beogradu zasadi 34 bora i jele.

SD Crvena zvezda
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Danas su u Parku prijateljstva na Ušću u Beogradu predstavnici 34 kluba Zvezdine porodice simbolično zasadili sadnice i time najavili početak akcija Zvezdinih sportista i klubova za zeleniju i zdraviju planetu.

Ovom prilikom borovi i jele su zasađeni u još 44 grada Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Slovenije, učesnika Zvezdinog karavana.

– Treći mart 2023. godine, 34 bora i jele su zasađeni u Parku prijateljstva. Sutra nam je još lepši dan, sutra nam je rođendan. Hvala svim predstavnicima klubova što su danas došli. Svečano ćemo otvoriti ovu našu tablu za večnu uspomenu – rekao je Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Zoran Avramović
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Prisutnim predstavnicima klubova, medija i prijatelja Crvene zvezde obratio se Stojan Vujko, predsednik Skupštine Sportskog društva.

– Dragi moji zvezdaši, okupili smo se danas u Parku prijateljstva da posadimo 34 sadnice borova i jela. Članovi Sportskog društva Crvena zvezda, 34 kluba su danas ovde i želim da sve pozdravim. Šaljemo poruku da smo porodica, da smo zajedno i da treba da rastemo zajendo. Ono što je jako važno, da radimo na očuvanju prirode jer svima nam je potrebno zdravo okruženje. Još jednu stvar da napomenem, u ovom trenutku, pored toga što smo zasadili sadnice u Parku prijateljstva, u još 44 grada, u Sloveniji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji sadimo borove i jele. Živela Zvezda! Živela Srbija! – istakao je Stojan Vujko.

Stojan Vujko
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Mladi bokser Crvene zvezde pročitao je poruku zapisanu na info tabli koja se nalazi u Parku prijateljstva.

“Na Dan kad je naše sportsko društvo rođeno i na 78. rođendan 34 kluba – člana naše crveno-bele porodice zasadili su borove i jele kao znak podrške sadašnjim i budućim generacijama, da nastavimo da rastemo zajedno”.

1 / 6 Foto: www.sd-crvenazvezda.net

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track