ODBOJKAŠICA IZBAČENA IZ REPREZENTACIJE ZBOG TRI PRSTA? Tvrdi da joj je vojvoda Đujić predak, velika zbrka u Odbojkaškom savezu BiH
Foto: CEV, Printscreen/Instagram

ZATVORENA VRATA

ODBOJKAŠICA IZBAČENA IZ REPREZENTACIJE ZBOG TRI PRSTA? Tvrdi da joj je vojvoda Đujić predak, velika zbrka u Odbojkaškom savezu BiH

Ostali sportovi -

Odbojkašica ŽOK Gacko, Ivana Radović (22), u centru je pažnje u Bosni i Hercegovini zbog fotografije koja je izazvala brojne komentare i reakcije.

Portal "klix.ba" doneo je informaciju da je ona izbačena iz reprezentacije, međutim, čini se da je u Odbojkaškom savezu BiH nastala zbrka..

Radović je jedna od najboljih odbojkašica koja igra u BiH, a vrata reprezentacije te zemlje su joj navodno zatvorena zbog fotografije koju je podelila na nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Na fotografiji pozira sa podignuta tri prsta, čašicom rakije i četničkom šubarom i kokardom na glavi. Uz sve to stoji poruka na ćirlici: "Potomak vojvode Momčila Đujića".

"Ivana Radović se nije odazvala na proteklo okupljanje za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i pri tome nije dostavila valjano opravdanje. Samim tim ona nije član reprezentacije, te s te strane ne podleže sankcijama kao reprezentativka naše zemlje. Prekršila je kodeks ponašanja, a i njene koleginice iz reprezentacije su osudile to ponašanje. Upravni odbor OS BiH se još nije izjasnio po tom pitanju, a sednica će biti održana uskoro. Što se tiče daljih koraka, Radović neće više biti pozivana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je generalni sekretak OS BiH, Adnan Talić, za "klix.ba".

Radović (broj šest) na utakmici protiv Srbije
Radović (broj šest) na utakmici protiv Srbijefoto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Međutim, ubrzo se oglasio predsednik OS BiH, Milutin Popović, koji je poručio da nije obavešten o precrtavanju odbojkašice.

"Ono što znam i što je potpuno jasno jeste da je Ivana bila reprezentativka u kontinuitetu i učestvovala u CEV Zlatnoj ligi prošle godine. Ipak, kao standardna reprezentativka nije se pojavila na pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a odsustvo nije opravdala. Tu se sva priča završava. Sve ostalo o čemu bismo pričali jeste hipopetički. Niko me nije zvao u minulih nekoliko dana. Imam zdravstvenih problema i nastojim da se oporavim", rekao je Popović za portal "srpskainfo.com".

Ivana je za "Glas Srpske" pričala o čitavoj situaciji.

"Ovo je prvi i posednji put da se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstvo radi o meni i mojoj porodici, koja trpi neverovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gde sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gde žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite veroispovjesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi", rekla je ona i nastavila:

"Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovetila pre svega kao sa pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htela da povredim osećanja, verska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvek sam volela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport. Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gde su pisali najgore moguće stvari i gde su dolazile svakakve pretnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalisti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom", rekla je Ivana Radović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja