HOĆE LI BITI PENALA NA DERBIJU: Zvezda je izvela 21 jedanaesterac, Partizan 18! Ko je najbolji strelac, a ko je najviše promašivao
Foto: FK Crvena zvezda, Printskrin/wwwcrnobelanostalgijacom

u susret svetkovini

HOĆE LI BITI PENALA NA DERBIJU: Zvezda je izvela 21 jedanaesterac, Partizan 18! Ko je najbolji strelac, a ko je najviše promašivao

Fudbal -

Kada se pomene večiti derbi, uvek je prisutna tema penala. Ko je dobio više, ko je više realizovao, ko je više promašio... Da li Crvena zvezda, ili Partizan?

Nenad Milijaš
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Arbitri su dosudili 39 jedanaesteraca u večitim derbijima. Crvena zvezda je 21, a Partizan 18 puta šutirao s bele tačke. U gol je pretvoreno 25 penala, dok 13 nije realizovano, piše Sportski žurnal.

Dvostruki strelci sa 11 metara bili su Nenad Milijaš i Milko Đurovski. Prvi je oba puta zatresao mrežu crno-belih, a drugi jednom Zvezdinu i jednom Partizanovu mrežu.

Milko Đurovski
foto: www.crnobelanostalgija.com

Za tim sa najvećeg srpskog stadiona golove iz kaznenog udarca postigli su: Predrag Đajić, Milovan Đorić, Milko Đurovski, Ilija Ivić, Darko Kovačević, Aleksandar Luković, Anton Rudinski, Lazar Tasić, Ivan Toplak i Mohamed Ben.

Precizni za Partizan bili su: Todor Veselinović, Milan Galić, Boško Đorđević, Milko Đurovski, Vladica Kovačević, Predrag Mijatović, Prvoslav Mihailović, Slavko Stojanović, Dragan Ćirić, Damir Čakar, Vlado Čapljić, Sejduba Suma, Bibars Natho i Rikardo Gomeš.

Dragan Ćirić, Partizan
foto: Starsport©

Jedanaesterce nisu iskoristili: Vladislav Bogićević, Ognjen Petrović, Lazar Tasić, Dragan Džajić, Branko Bošković, Ognjen Koroman, Evandro Goebel, Miloš Ninković, Nikola Mijailović iz Zvezde, odnosno Fadilj Vokri, Momčilo Vukotić, Pavle Grubješić i Slobodan Petrović iz Partizana.

Najčešći rezultat u večitim derbijima je 1:1, tim rezultatom završeno je 26 utakmica. Kad su u pitanju pobede 18 puta bilo je 1:0, a 12 puta slavio je Partizan. Od 12 mečeva završenim s 2:1 sedam puta slavila je Crvena zvezda.

Dragan Stojković Piksi
foto: FK Crvena Zvezda

Dragan Stojković Piksi jedini je strelac iz kornera u večitim derbijima. Peta Zvezdina zvezda zatresla je mrežu udarcem iz ugla u petom minutu 81. prvenstvenog okršaja naših najvećih klubova. Utakmica je završena pobedom crveno-belih s 3:2.

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track