TUĐMANOV PRIJATELJ I BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IDE U ZATVOR: Suđeno mu je za jezivo silovanje. Ne gine mu robija! A, ima 63 GODINE!
Foto: Printskrin/Jutjub

bahato i bolesno

TUĐMANOV PRIJATELJ I BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IDE U ZATVOR: Suđeno mu je za jezivo silovanje. Ne gine mu robija! A, ima 63 GODINE!

Ostali sportovi -

Bio je najbolji sportista Jugoslavije, olimpijski šampion iz Seula 1988, miljenik Franje Tuđmana, omiljeni sportista u Hrvatskoj, a onda je posrnuo.

Damir Škaro
foto: Printskrin/Jutjub

Nekadašnji najbolji bokser Jugoslavije Damir Škaro (63) danas je pravnosnažno osuđen na dve ipo godine zatvora. Posle niza odlaganja i 15 održanih ročišta, Damir Škaro proglašen je krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše koleginice u preduzeću "Autokluba Siget".

Damiru Škaru ne gine robija, čeka ga zatvorska ćelija u naredne dve ipo godine, a moraće i da plati sudske troškove i veštačenja u visini od 3.787 evra. Bivši bokser politički je veoma moćan čovek u Hrvatskoj. Niz godina bio je poslanik partije HDZ u Saboru, a dok je Franjo Tuđman bio živ, upravo je Damir Škaro bio jedan od njegovih sportista miljenika. Bliskost sa hrvatskim diktatorom i bivšim generalom JNA Tuđmanom, kao i vrhom katoličke crkve u Zagrebu, te bivšom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, Škaro je dobro naplatio u vremenu posle rata, kada je postao veoma uticajan u novom hrvatskom društvu.

Zagrebački portal o "slučaju Damir Škaro i silovanje" piše:

Prijavu protiv Škara za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je žena zaposlena u "Autoklubu Siget" ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine bivši olimpijski šampion u boksu seksualno napastovao u službenim prostorijama. Žena je svedočila i detaljno opisala silovanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i levu ruku gurnuo u brushalter. U jednom trenutku uspela je da se iščupa i rekla mu da stane. Ali, bokser je nije poslušao.

- Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati - svedočila je žena.

Index dalje piše - Kako nije mogla da se oslobodi, Škaro je tada počeo da joj gura ruku u spolovilo. Nesrećna žena dodala je da je Škaro posle silovanja pokušao da priča sa njom i da joj se izvini. Potom joj se javio jedan od prijatelja Damira Škara i nudio joj 80.000 evra da ćuti o svemu.

Damir Škaro je tokom suđenja negirao krivicu, čak i kada je bio razotkriven činjenicama, lekarskim nalazima, veštačenjem i svedočenjem nesrećne žene.

Kurir sport/Indeks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track