LEKLERU POL POZICIJA U AZERBEJDŽANU: Verstapen drugi, Peres treći (VIDEO)
Foto: EPA

FORMULA 1

LEKLERU POL POZICIJA U AZERBEJDŽANU: Verstapen drugi, Peres treći (VIDEO)

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Šarl Lekler bio je najbrži u kvalifikacijama pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Lekler je do svoje 19. pol pozicije došao vremenom od 1:40,203 minuta, a iza sebe je ostavio dvojac Red Bula Maksa Verstapena i Serhija Peresa.

Dvostruki uzastopni svetski prvak zaostao je za vozačem iz Monaka 0,188 sekundi, dok je Peres na trećem mestu imao zaostatak od 0,292 sekunde.

Ovo je prvi put ove godine da pol poziciju ne osvoji vozač Red Bula, pošto je prethodno dva puta kao prvi startovao Verstapen, a jednom Peres.

Sa četvrtog mesta u nedeljnu trku kreće Karlos Sainc iz Ferarija, peti je kvalifikacije završio vozač Mercedesa Luis Hamilton, dok je vozač Aston Martina Fernando Alonso imao šesto vreme.

U prvih deset kvalifikacije su završili i Lando Noris (Meklaren), Juki Cunoda (Alfa Tauri), Lens Strol (Aston Martin) i Oskar Pjastri (Meklaren).

Početak kvalifikacija obeležio je incident vozača Alfa Taurija Nika de Vrisa. Holanđanin je udario u zid zbog čega je trening prekinut, a pauza je trajala oko 15 minuta.

Tri minuta nakon što je prvi deo kvalifikacija ponovo počeo dogodio se novi incident. Ovog puta u zid je udario vozač Alpina Pjer Gasli, koji je probleme imao i u slobodnom treningu, kada mu se zapalio bolid.

Sutra je na programu premijerno izdanje kvalifikacija za sprint (10.30), a prva ovosezonska sprint trka vozi se u 15.30.

Bodove u sprintu dobija osam najbolje plasiranih vozača.

U generalnom plasmanu posle tri trke vodi Verstapen sa 69 bodova, drugi je Peres sa 54, a treći Alonso sa 45 bodova.

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju u 13.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track