PRAVO SVAKOG ČOVEKA JE DA SE BAVI SPORTOM! Čelnici Sportskog saveza Srbije u Leskovcu započeli novi projekat "MREŽA ZA SPORT"
Foto: SSS

saradnja

PRAVO SVAKOG ČOVEKA JE DA SE BAVI SPORTOM! Čelnici Sportskog saveza Srbije u Leskovcu započeli novi projekat "MREŽA ZA SPORT"

Ostali sportovi -

Saradnja Sportskog saveza Srbije i Stalne konferencije gradova i opština iznedrila je još jedan ovogodišnji projekat, a to je "Mreža za sport“. Ovu akciju podržalo je i Ministarstvo sporta Republike Srbije kao i Pokrajinski zavod za sport.

Seminar "Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta“ ima za cilj da unapredi funkcionisanje u oblasti sporta širom Srbije.

Sportski savez Srbije, Leskovac, Mreža za sport
foto: SSS

Zajednički, teritorijalni sportski savezi i predstavnici lokalnih samouprava imaju priliku da čuju predavanja i budu upućeni u aktuelnu situaciju u sportu. Kako bi najbolje bili obuhvaćeni svi gradovi i opštine u Srbiji biće održano pet seminara, prvi u Leskovci, a zatim će biti održani i u Novom Sadu, Ubu, Kraljevu i Petrovcu na Mlavi.

Sportski savez Srbije, Leskovac, Mreža za sport
foto: SSS

Predsednicima i sekretarima teritorijalnih sportskih saveza Sportski savez Srbije dodeliće sertifikate o ovom delu stručnog usavršavanja.

Prvi ovogodišnji domaćin bio je grad Leskovac, gde se okupilo preko 30 opština južne i jugoistočne Srbije. Predsednik privremenog organa grada Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština Goran Cvetanović poželeo je dobrodošlicu učesnicima i izneo niz podataka o razvoju sporta kako u Leskovcu tako i u Srbiji.

Sportski savez Srbije, Leskovac, Mreža za sport
foto: SSS

Prisutne je pozdravio i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je poručio:

- Verujem da smo saradnjom lokalnih samouprava i sportskih saveza napravili čvrstu sportsku, ali i prijateljsku mrežu i siguran sam da smo svi ovde visoko motivisani da sport u Srbiji bude još jači i uspešniji. Isto tako znam da smo na istom zadatku stvaranja okolnosti u kojima svaki građanin Srbije može da se bavi sportom, bez obzira gde živi, kog je pola ili starosne dobi - rekao je Štefanek.

Sportski savez Srbije, Leskovac, Mreža za sport
foto: SSS

Svoj boravak u Leskovcu Štefanek i njegov prvi saradnik generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković iskoristili su i da podele sportsku opremu i rekvizite fudbalskim i košarkaškim klubovima na teritoriji Leskovca koji imaju zavidan broj dece u najmlađim selekcijama.

- Sportski savez Srbije će se uvek truditi da pomogne bar na ovaj način decu koja treniraju neki sport. Nadamo se da će upravo sa ovih terena poteći budući šampioni koji će nas obradovati medaljama sa velikih takmičenja. Nastavićemo da pomažemo klubove i uopšte sport kako kroz edukaciju, savetovanje, tako i kroz pomoć u vidu opreme, a svi smo svedoci kolika su ulaganja u sport na nivou naše države u oblast sporta - rekao je Štefanek na čije reči se nadovezao i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković:

1 / 6 Foto: SSS

- Sportski savez Srbije se od dolaska predsednika Štefaneka trudi da obilazi gradove i opštine i pomaže gde god je to potrebno. To smo i dokazali u periodu koji je iza nas. Trudimo se da našim akcijama obuhvatimo sve nivoe populacije naše zemlje, da svakome skrenemo pažnju na zdrav život i koliko je važno bavite se sportom. Zahvalni smo što je i sam vrh Republike Srbije prepoznao važnost sporta. Hvala i gospodinu Cvetanoviću na srdačnoj dobrodošlici, a Stalnoj konferenciji gradova i opština naravno na energiji koju ćemo zajednički uložiti u edukaciju sportskih funkcionera, odnosno radnika u Srbiji. Hvala i teritorijalnim sportskim savezima koji se trude na nivou svojih opština da sport bude funkcionalan i uspešan - rekao je Marinković.

Predsednik privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović je poveo rukovodstvo Sportskog saveza Srbije i u obilazak velelepnog fudbalskog stadiona "Dubočica“ izgrađenog po najvišim standardima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track