BORBA ZA TITULU PRVAKA SRBIJE: Proleter domaćin finalnog turnira plej-ofa za rvače
Foto: Rvački savez Srbije

Četiri najbolja tima u zemlji

BORBA ZA TITULU PRVAKA SRBIJE: Proleter domaćin finalnog turnira plej-ofa za rvače

Ostali sportovi -

Rvačka sezona u Srbiji bliži se kraju. Finalni turnir plej-ofa održaće se u subotu u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“ u organizaciji RK Proleter, a za titulu šampiona države boriće se četiri najbolja tima u zemlji.

Rival Zrenjanincima u polufinalu biće Kragujevac, dok se u drugom polufinalu sastaju subotički Spartak i beogradski Partizan.

„Na osnovu sastava klubova i onoga što su prikazali ove sezone, favoriti za plasman u finale su Proleter i Spartak“, kaže Milan Jelić, generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije, ujedno i komesar takmičenja u Superligi.

Jelić je naglasio da je u ovoj godini sve bilo podređeno seniorskom Svetskom prvenstvu kome je Beograd drugu godinu uzastopno bio više nego uspešan domaćin:

„Pristup koji smo imali pokazao se kao ispravan, a u prilog tome svedoči podatak da smo osvojili pet medalja i obezbedili tri olimpijske norme. I sledeće godine fokus će biti na učešće na Igrama u Parizu, a nakon toga ćemo učiniti sve da napravimo što je moguće bolji i zanimljiviji sistem domaćeg takmičenja, za same rvače, ali i publiku. Želja je da maksimalno unapredimo domaće takmičenje na krilima velikih uspeha na reprezentativnom novu. Cilj nam je da liga bude interesantnija za praćenje ljubiteljima sporta uopšte kako bismo privukli što je moguće više mladih da se bave rvanjem“, objasnio je Jelić.

Prvi operativac domaćeg takmičenja je naglasio da će i ove godine nakon finalnih borbi biti proglašen najbolji rvač, najbolji mladi takmičar, kao i najuspešniji trener i sudija.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track