LEGENDARNI GOLMAN ŽIVI SVOJ DEČAČKI SAN! Nakon blistave fudbalske karijere okrenuo se novom sportu, pa ISPISAO ISTORIJU (VIDEO)
Foto: Henri Brown

neverovatno

LEGENDARNI GOLMAN ŽIVI SVOJ DEČAČKI SAN! Nakon blistave fudbalske karijere okrenuo se novom sportu, pa ISPISAO ISTORIJU (VIDEO)

Ostali sportovi -

Legendarni češki golman Peter Čeh (41) nakon izuzetno uspešne fudbalske karijere rešio je da ispuni svoj dečački san i oproba se u svom omiljenom sportu - hokeju.

Čeh je profesionalnu karijeru završio 2019. godine u dresu Arsenala, a onda se bacio na hokej i zaigrao u dresu engleskog niželigaša Gildford Finiksa. Nakon toga usledile su kratke epizode u Čelmsfordu i Oksford Siti Starsima, a nedavno je postao član Belfast Džajantsa koji se takmiče u elitnoj hokejaškoj diviziji u Velikoj Britaniji.

Bivši golman Čelsija i Arsenala sinoć je upisao i svoje prve minute u novom timu.

Njegova ekipa savladala je Glazgov rezultatom 5:1, a Čeh je za nepunih pet minuta igre upisao jednu odbranu.

Peter Čeh tako je ispisao istoriju britanskog sporta, pošto je postao prvi sportista koji se takmičio kao profesionalac u dva različita sporta - fudbalu i hokeju na ledu.

Inače, Čeh je želeo da se bavi ovim sportom još kao dete, ali na kraju je odabrao fudbal jer njegovi roditelji nisu bili u mogućnosti da mu obezbede skupocenu opremu koja je potrebna za hokej na ledu.

Kurir sport

01:04

Snimak incidenata u restoranu u kojima je učestvovao golman Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track