MOĆNE REČI ALEGRIJA O VLAHOVIĆU! Dušan je odigrao najbolju utakmicu otkad je došao u Juventus!
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

SERIJA A

MOĆNE REČI ALEGRIJA O VLAHOVIĆU! Dušan je odigrao najbolju utakmicu otkad je došao u Juventus!

Fudbal -

Trener Juventusa, Masimilijano Alegri, oduševljen je partijom Dušana Vlahovića u velikom derbiju protiv Intera.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a srpski centarfor je doneo prednost ekipi iz Torina u 27. minutu.

Alegri je u prošlosti nalazio kritike na račun Vlahovića i nakon mečeva u kojima je tresao mrežu, ali sada je imao samo lepe reči.

- Danas je Vlahović odigrao svoju najbolju partiju od kada je u Juventusu. Dominirao je nad De Vrijem i sa Kijezom je veoma dobro koristio širinu gde su stvarali prednost. Može samo da bude bolji - rekao je Alegri nakon utakmice.

Samo šest minuta nakon pogotka reprezentativca Srbije, Inter je stigao do izjednačenja.

- Primili smo gol pomalo naivno, nekoliko minuta posle našeg gola. Odmah posle vođstva smo promašili dve-tri šanse. Rekao bih da smo mogli bolje. Inter je dobar kada ima prostor, pokazao je to i u derbiju. Imaju odlične tehničare i na širokom prostoru lakše igraju, pogotovo kada idu duboko. Možda je trebalo da fauliramo Lautara. Bremer je trebalo da bude bliž Turamu kod gola, možda da napravi faul da zaustavi akciju - rekao je Italijan i dodao.

- Ekipa je prikazala dobru igru, nije bilo lako jer su prošle tri godine otkako je Juventus igrao za prvo mesto na tabeli. Nije bilo lako. Momci su bili dobri, ovaj meč nam daje svest, treba da ostanemo mirni, da radimo, još uvek možemo da napredujemo u mnogim stvarima. U petak nas čeka teška utakmica protiv Monce, koja je, između ostalog, ekipa od koje smo izgubili dva puta prošle godine, bez datog gola .Tako da će biti težak meč i moramo da se pripremimo za to na najbolji mogući način.

Govorio je o ambicijama Juventusa u ovoj sezoni.

- Cilj je da budemo u prva četiri mesta, a u međuvremenu smo održali prednost od devet bodova u odnosu na petoplasiranog. Današnji meč je bio korektan, odrađen na pravi način, protiv ekipe koja je čekala svaku grešku. Ekipa se pokazala zrelom i u tom smislu, napadali smo, bili smo kompaktni, nažalost primili smo ovaj gol koji smo sigurno mogli da izbegnemo. Ali igrali smo protiv odličnog tima i to je u redu.

Kurir sport

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track