Najnovije vesti

SRBIJA IDE U SAD, BRAZIL I JAPAN! BRUTALAN žreb za naše odbojkašice - evo protiv koga ćemo igrati u Ligi nacija!
Foto: volleyballworld.com

liga nacija

SRBIJA IDE U SAD, BRAZIL I JAPAN! BRUTALAN žreb za naše odbojkašice - evo protiv koga ćemo igrati u Ligi nacija!

Ostali sportovi -

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u Ligi nacija 2024. u Brazilu, SAD i Japanu, saopštio je danas FIVB.

Takmičenje po grupama u Ligi nacija 2024. odigraće se od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir će se odigrati od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Srbija će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Južna Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna, a Srbija će igrati u Japanu, a grad će nakndano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track